Fabrica de Pulberi din Fagaras sta pe un butoi de interese

Fabrica de Pulberi din Fagaras sta pe un butoi de interese

0 150
Comisia de buget finante a Primariei Fagaras a cerut intrarea in insolventa a unitatii. Consiliul Local a aprobat o amanare cu 3 luni a cererii dupa ce sindicatul a acuzat interesul ca instalatiile sa fie vandute la fier vechi. Fabrica datoreaza Primariei un milion de lei cu penalitati, suma contestata in instanta. 200 de persoane intretin in acest moment instalatiile de pe platforma si asteapta sprijin din partea Guvernului.
Datoria Fabricii de Pulberi din Fagaras catre Primarie dateaza din anul 2008 si este de 500.000 de lei dar, cu penalitati, suma a ajuns la 1 milion de lei. Sindicatul care-i reprezinta pe cei 200 de angajati sustine ca exista interese pentru inchiderea fabricii, taierea si vanzarea instalatiilor la fier vechi asa cum s-a intamplat in 2012 cu o unitate dezafectata.
Dorel Dragan- vicepresedinte Cartel Alfa Brasov, si seful sindicatului de la Fabrica de Pulberi mai sustine ca propunerea de intrare in insolventa ar fi trecut de comisia de buget finante a Consiliului Local Fagaras cu unanimitate de voturi. Din comisie face parte si viceprimarul liberal Catalin Carje care neaga votul si trimite presa la plimbare cand este intrebat de pozitia sa fata de soarta Fabricii de Pulberi. Unul din motivele pentru care edilul Carje este deranjat de subiect este si coincidenta ca tatal sau a fost pana de curand seful Remat-ului din zona, unde urmau sa ajunga instalatiile fabricii prin declararea insolventei.
Solicitarea de intrare insolventa ar fi fost oricum la limita legii pentru ca Fabrica de pulberi este in litigiu cu Primaria Fagaras pentru valoarea datoriei de un milion de lei catre administratia locala. In plus, sindicatul contesta metodologia prin care primaria a calculat impozitul pe cladirile fabricii.
In ultima sedinta de CL de saptamana trecuta, consilierii fagaraseni au amanat initierea solicitarii insolventei Fabricii de Pulberi pana la data de 1 mai, data pana la care se spera ca la Fagaras va sosi o comisie de la Ministerului Economiei pentru a analiza situatia.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.