Fabrica de obiecte sanitare la Brasov

Fabrica de obiecte sanitare la Brasov

0 154

Se pare ca economia brasoveana are sanse destul de mari sa-si gaseasca echilibrul in furtuna acestei crize financiare mondiale. Chiar daca inchiderea unor fabrici importante din oras au deznadajduit sperantele in mai bine ale brasovenilor, iata ca vine si o veste buna: cel mai mare producator de obiecte sanitare din lume, Roca, intentioneaza sa construiasca o fabrica in Romania, compania achizitionand in acest sens un teren in comuna Prejmer, langa Brasov.
“Am cumparat teren in cadrul Parcului Industrial de la Prejmer pentru ca vrem sa construim o unitate de productie in viitor”, spune Joan Jorda, Managing Director Roca Obiecte Sanitare.
“Motivul principal pentru care am ales Parcul Industrial de la Prejmer consta in faptul ca are toate utilitatile instalate. De asemenea, Prejmer are o pozitie foarte buna, avand acces la principalele drumuri ce traverseaza teritoriul Romaniei. Cu toate acestea, planurile noastre pe termen scurt nu includ angajari, deoarece nu intentionam sa incepem constructia in perioada urmatoare”, a adaugat acesta.
Grupul spaniol Roca, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de obiecte sanitare, a achizitionat un teren de 15,5 hectare in cadrul parcului industrial din localitatea Prejmer, judetul Brasov, unde va construi o fabrica de obiecte sanitare. Valoarea de achizitie a terenului se ridica la circa 1,5-2,3 milioane de euro, avand in vedere un pret mediu de 10-15 euro/mp, potrivit agentiilor imobiliare locale.
„Am cumparat teren in cadrul Parcului Industrial de la Prejmer pentru ca vrem sa construim o unitate de productie in viitor. Motivul principal pentru care am ales acest parc consta in faptul ca are toate utilitatile instalate. De asemenea, Prejmer are o pozitie foarte buna, avand acces la principalele drumuri ce traverseaza teritoriul Romaniei. Cu toate acestea, planurile noastre pe termen scurt nu includ angajari, deoarece nu intentionam sa incepem constructia in perioada urmatoare”, a declarat Joan Jorda, directorul general al Roca Obiecte Sanitare, filiala grupului spaniol pe piata locala. Grupul spaniol, cu afaceri de 1,8 mld. euro, a anuntat in septembrie ca va investi, pana in 2012, circa 10-12 milioane de euro pentru dublarea capacitatii de productie a fabricii de obiecte sanitare din Bucuresti si vizeaza cresterea cotei de piata de la 25% la 40% in urmatorii cinci ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.