Fabrica de medicamente la Brasov

Fabrica de medicamente la Brasov

0 55

Vin investitorii la Brasov. Vestita fabrica de medicamente britanica GlaxoSmithKline doreste sa mute o parte din linia de productie in orasul nostru.
Anuntul a fost facut de directorul general al GSK Romania, David Lechleiter, care a declarat ca este de parere ca fabrica Europharm de la noi indeplineste toate standardele pentru exportul produselor lor.
„Pe termen lung, strategia noastra vizeaza si producerea de alte medicamente, dar nu inainte de 2010, cand vom finaliza implementarea proiectului pentru producerea antidepresivului. Dupa finalizarea acestui prim proiect, vom produce 15 milioane de cutii pentru export, ceea ce inseamna peste 300 de milioane de tablete. Suntem multumiti de capacitatea de productie de la Brasov, care indeplineste conditiile de calitate pentru exportul in Europa”, a declarat David Lechleiter.
GSK Romania va lansa in acest an sase medicamente fara prescriptie, vaccinuri si medicamente oncologice si pentru sistemul respirator.
GSK Romania a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o crestere de 7-8% a vanzarilor, in ritmul pietei. In primele sase luni ale anului trecut, compania avusese vanzari de 246,2 milioane de lei. Divizia din Romania a GSK ocupa primul loc pe piata farmaceutica din Romania, cu o cota de 7,5%.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.