Fabrica de bere Azuga va fi inchisa

Fabrica de bere Azuga va fi inchisa

0 107

In perioada de criza economica, astfel de stiri sunt la ordinea zilei. Nimeni nu se mai mira ca fabricile cad ca mustele ametite de datoriile exorbitante acumulate in timp.
Una dintre ultimele victime ale economiei noastre este fabrica de bere de la Azuga.
Productia de bere de la Azuga urmeaza sa fie oprita, aproximativ 150 angajati urmand sa fie disponibilizati.
Acest fapt nu mira pe nimeni, insa ceea ce este curios este ca, in ianuarie 2009 SABMiller, prin intermediul Ursus, a achizitionat 70% din capitalul fabricii. Cu totii credeau ca afacerea va fi repusa pe picioare, iar berea de la Azuga isi va relua pozitia reconfortanta din fruntea clasamentului pe piata autohtona de profil. Insa, lucrurile sunt departe de a lua aceasta intorsatura, asa ca, la doar cateva luni, se anunta ca fabrica urmeaza sa fie inchisa.
Ursus Breweries, filiala locala a producatorului de bere SABMiller, a decis sa inchida fabrica de bere din Azuga, preluata la inceputul acestui an in urma unei tranzactii de 7 mil. euro.
„Aflata intr-o faza de transformare, berea Azuga trebuie sa faca trecerea de la o marca locala la una nationala. Din cauza situatiei tehnice actuale si a capacitatii mici de productie, fara posibilitate de crestere in viitor, va trebui sa oprim productia la beraria din Azuga”, a declarat Diana Klusch, corporate affairs director al Ursus Breweries.
Ursus Breweries deþine patru unitãþi de producþie a berii la Timiºoara, Cluj-Napoca, Buzãu ºi Braºov, având peste 1.500 de angajaþi.
Potrivit datelor companiei, brandul Azuga nu va fi lasat de izbeliste, ci, aflat in plin proces de relansare, va fi produs in continuare in celelalte fabrici detinute de Ursus la nivel local.
Reprezentantii producatorului de bere nu au dat deocamdata detalii privind fabrica exacta care va prelua productia marcii Azuga si nu au precizat nici daca va exista posibilitatea mutarii pentru angajatii fabricii din judetul Prahova.
Prin relansarea marcii Azuga, noul proprietar urmareste practic acelasi traseu pe care l-a parcurs in cazul altor doua marci importante din portofoliu, respectiv Ursus si Timisoreana.
Poate suferi brandul din cauza ca „berea Azuga nu va mai fi produsa la Azuga”?
„O astfel de mutare nu afecteaza in niciun fel brandul. Dimpotriva. Exista posibilitatea ca marca sa fie produsa intr-o facilitate mult mai moderna, cu tehnologii mai avansate, astfel incat consumatorul are numai de castigat”, este de parere Beatrice Danis, de la firma de consultanta in branding BrandTailors.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.