Fabrica ciocolatei Poiana pleaca din Brasov

Fabrica ciocolatei Poiana pleaca din Brasov

0 152

Brasovul saraceste! Compania Kraft ne intoarce spatele si se duce in Bulgaria. In consecinta, 440 de oameni care lucreaza in acest moment la fabrica Poiana din Brasov vor fi disponibilizati pana la finalul lui 2009, anunta Antena 3. Pentru ca acestea sunt regulile economiei de piata, pentru ca profitul inseamna venit minus cheltuieli, se pare ca taxele si impozitele din Romania au devenit nerentabile pentru producatorii ciocolatei Poiana.
Asadar, producatorul de dulciuri paraseste Romania pentru Bulgaria, dar spune ca aceasta relocare nu are legatura cu criza financiara.
Poiana doreste sa se dezvolte, iar Romania nu mai asigura conditiile necesare pentru ca acest lucru sa se intrample.
Dupa diferite studii de piata, cei de la Poiana au decis sa renunte la fabrica de la Brasov. Pierderea e cu atat mai mare cu cat compania aducea un aport important municipalitatii Brasov, prin taxele si impozitele pe care le platea, mai scrie Antena 3.
„Businessul merge foarte bine in Romania, dar locatia nu ne putea permite extinderea capacitatilor de productie. Nu a fost o decizie luata la nivel local”, a declarat Doina Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods Romania, citata de Ziarul Financiar.
Pana acum investitiile Kraft Foods in locatia din Brasov s-au ridicat la 30 milioane dolari, potrivit estimarilor companiei, precizeaza Ziarul Financiar.
Fabrica Poiana din Romania, mai exact de la Brasov, s-a deschis in 1995 si se inchide dupa 13 ani de activitate. Compania spune ca isi va extinde activitatea si in alte tari in afara de Bulgaria, dar nu a precizat care vor fi acestea.
Kraft Foods Romania este o filiala a companiei americane Kraft Foods, una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 miliarde de dolari. Grupul are peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume.
Alte companii a caror situatia a angajatilor este nesigura sunt Dacia, Sidex, Siderurgica Hunedoara, CS Resita. Problema este mult mai grava pentru ca in spatele acestor colosi industriali sunt alte cateva mii de intreprinderi mai mici care au de suferit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.