F.C. Barcelona, exclusa din Campionatul Spaniei?

F.C. Barcelona, exclusa din Campionatul Spaniei?

0 301

Politicianul separatist, Carles Puigdemont, noul lider al guvernului regional din Catalonia a refuzat să jure supunere regelui Spaniei în cadrul ceremoniei de învestire ca șef al guvernului regional catalan, relatează DPA. El a refuzat, de asemenea, să depună jurământul de învestitură pe Constituția spaniolă, promițând în schimb să servească poporul catalan, în cadrul ceremoniei care a avut loc marți la Madrid. Este casatorit cu romanca Marcela Topor, cuplul avand si doua fiice.  Puigdemont vorbeste si romana, pe care invatat-o, odata cu copiii, de la consoarta sa. Puigdemont a fost redactor-sef al ziarului „El Punt” (in prezent, „El Punt Avui”), cel mai mare… ziar catalan din regiune, care este, de altfel, partial subventionat de Generalitat de Catalunya. Iar Marcela Topor a fost prezentatoare pentru televiziunea „El Punt Avui”, dar si jurnalist la „Catalonia Today”, o publicatie locala destinata vorbitorilor de limba engleza, actuala prima Doamna vorbind excelent limba lui Shakespeare.
Puigdemont s-a angajat să susțină în continuare încercarea de obținere a independenței de către cea mai puternică regiune din punct de vedere economic din Spania. Guvernul național de la Madrid a precizat că nu va permite în nicio circumstanță secesiunea Cataloniei. Separatiștii au spus că și-ar dori să declare independența față de Spania în următoarele 18 luni. Guvernul central spaniol a anunțat că verifică ce opțiuni juridice are la dispoziție pentru a contesta validitatea jurământului. carles_puigdemont_si_marcela_topor_CATALONIA
Ce n-a „transat” noul lider maxim catalan este rezolvarea avertismentului federatiei spaniole de fotbal care informat asupra intentiei excluderii echipei F.C,Barcelona din campionatul spaniol daca separarea  Cataluniei ar deveni fapt concret !!
Legile trebuiesc respectate”, a declarat miercuri presei vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria.
Cel care crede că este deasupra legii, va avea probleme”, a adăugat el. Desi acum se mandresc cu o industrie infloritoate, toata aceasta industrie va disparea atunci cand Catalonia va ramane in afara UE. Multe companii produc in Catalonia (Epson, IBM, si multe altele) pentru ca au scutire de taxe si intrare libera in UE. Spania, membru important in U.E. va impune sigur veto-ul sau si catalanii vor plange ani de zile decizia stupida de rupere de Spania. Vor ramane doar cu frezele retro, foarte la moda printre liderii ce vor „independenta” medievala a Regiunii!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.