Extremistii fata in fata

Extremistii fata in fata

0 264

Liderul peremist, Corneliu Vadim Tudor, in scadere de forma si priza la public, incearca sa inscrie un gol al victoriei intr-un fel de prelungiri ale acestui meci electoral durand de doi ani.
Astfel, C.V.T. afirma despre facaturile din Tinutul Secuiesc ca fascistii unguri declara razboi Romaniei. Sa vedem cum argumenteaza si daca are dreptate.
„UDMR si satelitii sai, mai ales Partidul Civic Maghiar si Consiliul National Secuiesc, sa fie scoase in afara Legii si chiar in afara tarii. Se vrea repetarea „Scenariului Kosovo”. Miroase a praf de pusca in Ardealul romanesc si conflictul se extinde in intreaga zona”, a declarat Corneliu Vadim Tudor ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a avertizat ca daca statul roman nu reprima „acest atac inadmisibil impotriva fiintei noastre nationale”, atunci PRM va interveni, in primul rand prin pichetarea ambasadei Ungariei.
Lasand la o parte exagerarile sale binecunoscute, C.V.T. are dreptate. Romania nu este dispusa sa mai cedeze teritorii, cum a fost obligata sa o faca de-a lungul istoriei. Si nici nu poate accepta aparitia unui stat in stat, sprijinit temeinic dina afara.
Vadim Tudor a anuntat ca PRM va cere „expulzarea intregului personal, care e format, in cea mai mare parte, din agenti ai Serviciilor Secrete de la Budapesta”. C.V.T. a spus ca formatiunea sa politica va picheta si va evacua toate sediile UDMR din tara.
Manios rau seful PRM, dar nu stiu daca este cea mai buna si eleganta solutie!
Corneliu Vadim Tudor a propus sapte masuri pe care autoritatile ar trebui sa le ia in aceasta situatie. Convocarea Parlamentului pentru discutarea situatiei, instituirea starii de urgenta in judetele Harghita, Covasna si Mures, destituirea reprezentantilor puterii locale si inlocuirea lor cu cadre militare, scoaterea in afara legii a UDMR, Partidului Civic Maghiar si Consiliului National Secuiesc si acuzarea lor de terorism si arestarea liderilor maghiari care se fac vinovati de aceasta situatie, sunt cateva dintre propuneri.
Sunt, desigur, cateva capete de acuzare grave, dar probabil C.V.T. are in seiful sau si dovezi. Numai ca acuma partidele guvernante au treaba sa se manance intre ele, si de acest lucru profita, in demersurile lor, si liderii maghiarilor transilvani.
Corneliu Vadim Tudor a catalogat drept „declaratie de razboi” actiunea de astazi a Consiliului National Secuiesc si a dat asigurari ca ” nici o grija, scapam noi lumea de primitivii astia!”.
Bine, apare din nou exagerarea, dar nu trebuie sa uitam ca orice popor isi are si varfurile sale, la fel cum isi are si drojdia nedemna. Insa in privinta scapatului, ar cam trebui matrasiti unii care par primitivi prin actiunile in contra firii si a mersului isoriei. Aceia nu au ce cauta printre noi.
„N-a murit barbatia romaneasca, asa sa stiti, mancatori de carne cruda! Desteptarea, Basescule! Aici sa te vedem! Nu te simti in stare sa aplici legea si sa iei taurul de coarne? Atunci da-te la o parte, nu mai incurca locul, lasa-ne pe noi sa facem ordine! Alegerile prezidentiale s-ar putea sa se termine inainte sa inceapa. Nu mai e nevoie nici de campanie electorala, nici de cheltuieli inutile si scandaloase, nici de talk-show-uri enervante. Lucrurile sunt clare. Ati dat faliment toti cei care ati fost la Putere, timp de 20 de ani. Acum e Momentul Adevarului”.
Asa si-a incheiat discursul presedintele PRM si europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la conferinþa de presa de ieri.
Daca discursul lui C.V.T. nu ar avea retorica de vodevil, la care esti indemnat de ratiune sa zambesti, ai putea sa-i dai deplina dreptate liderului PRM. Caci nu-i doresc nimanui nemaghiar sa traiasca in Tinutul Secuiesc si vai de mama romanilor care incearca sa reziste acolo.
C.V.T. mai are dreptate si cand cere trezirea la realitate a conducatorilor tarii, caci, in actuala situatie, ajungem de rusinea Europei.
Dar, oricum am intoarce-o si oricat de obraznici ar deveni unii maghiari in pretentii, nu vad sa se rezolve ceva pana dupa prezidentiale. Nu vedeti circul cu animale tot mai salbatice?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.