Extirparea a jumatate de ficat la Brasov

Extirparea a jumatate de ficat la Brasov

0 93

Interventie chirurgicala in premiera la Brasov si in sistemul privat de sanatate din Romania! Unei paciente de 75 de ani, aflata la a patra interventie chirurgicala de anvergura, i s-a extirpat cu succes 50% din ficat. In cursul aceleiasi interventii medicii i-au indepartat femeii si o tumoare canceroasa de pe coapsa.
Daca pana nu demult, Targu Mures era orasul preferat de pacientii cu diferite afectiuni, acum, pacientii de la Targu Mures vin la Brasov pentru a suferi operatii de complexitate majora. Este cazul Ecaterinei Simionescu, o varstnica de 75 de ani, careia i-a fost descoperita o metastaza gigant pe ficat si o tumoare pe coapsa.
Echipa de chirugi de la Spitalul Sfantul Constantin au efectuat o hepatectomie dreapta anatomica, o interventie chirurgicala in premiera la Brasov si in sistemul privat de sanatate din Romania. Dupa varsta de 70 de ani, indicatia chirurgicala este destul de limitata; marea majoritate a pacientilor sunt refuzati pentru acest tip de operatii, motiv pentru care interventia nu a fost deloc usoara, ci cu atat mai complicata cu cat pacienta nu se afla la prima operatie de anvergura.
Evolutia post-operatorie a pacientei a fost foarte buna ceea cea a permis externarea la o saptamana de la interventie. Ficatul femeii va reveni la dimensiuni normale peste 2 saptamani.
Pentru ca a fost vorba de o interventie complexa in cazul unei paciente pensionare, fara posibilitati financiare, o parte din costurile interventiei au fost suportate de Fundatia Sf Constantin.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.