Externarea femeii bolnave de gripa porcina

Externarea femeii bolnave de gripa porcina

0 93

Femeia diagnosticata cu noua gripa si rudele sale au fost externate
„Ea are o forma usoara de boala si nu mai prezinta acum riscul de a raspandi virusul. Pacienta s-a prezentat la medic intr-o faza terminala, in care virusul a fost eliminat si nu mai poate infecta si alte persoane. Femeia se simte foarte bine acum, iar cei doi copii nu prezinta niciun simptom de gripa noua. In cazul unor simptome, copilul in cauza va fi adus la institut imediat”, a precizat directorul institutului, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Cei doi copii ai femeii si tatal acesteia au fost si ei externaþi.
„Acestora li s-au recoltat, de asemenea, probe biologice si vom monitoriza, timp de sapte zile, starea lor de sanatate”, a mai spus Streinu-Cercel.

Potrivit consilierului ministrului Sanatatii, specialistul in boli infectioase Geza Molnar, virusul noii gripe se elimina in primele doua sau trei zile de la infectare.
„Femeia a avut primele simptome pe 24 mai, iar azi s-au implinit trei zile. Pacienta se simte acum foarte bine, starea febrila a trecut si se poate continua supravegherea ei la domiciliu”, a precizat Molnar.

Femeia are 33 de ani, este rezidenta in Statele Unite ale Americii si a venit in Romania de la New York pe 23 mai, dupa ce a facut escala la Paris.

„S-a prezentat la Institut imediat cum a facut febra mai mare de 38 de grade. A avut si tuse, si rinoree (scurgeri din nas – n.a.). Starea de sanatate a femeii este buna in prezent, i se face tratament cu antivirale. Recomand ca orice persoana cu aceleasi simptome sa se prezinte de urgenta la un spital de boli infectioase”, a mai spus Bazac.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.