Exproprierea oierului de pe Aeroport – ciobanie curata

Exproprierea oierului de pe Aeroport – ciobanie curata

0 91

Ciobanul care pasuna pe Aeroportul de la Ghimbav construieste ilegal, sub ochii primariei. Este declaratia consilierului local Ionel Fliundra din Ghimbav, care sustine ca nu s-a organizat nicio licitatie pentru atribuirea terenului pe care oierul si-a construit fara autorizatie adaposturi pentru animale. Terenurile pe care au fost ridicate saivanele a fost cedate de Consiliul Judetean; primarul din Ghimbav, Dorel Toma, pretinde ca toate actele sunt in regula; cand presa a venit sa le vada, n-a mai dat pe la primarie.
Toader Arisanu, crescatorul de animale care detinea terenuri pe actuala locatie a Aeroportului Ghimbav si-a mutat deja o parte din stana in niste saivane din zona La Vulpi, acolo unde Consiliul Judetean i-a alocat teren in schimbul exproprierii. Consilierul local Ionel Fliundra spune insa ca nici o aprobare nu a fost data in Consiliul Local Ghimbav pentru autorizarea constructiilor de aici si nici nu a fost organizata vreo licitatie pentru atribuirea terenului. Primarul Dorel Toma a declarat presei ca tranzactia s-ar fi facut in conditii de legalitate, dar n-a mai raspuns la telefoane si nici n-a mai dat pe la primarie ieri, ca sa-i evite pe jurnalistii pe care ii asigurare ca detine documente care ii intaresc spusele.
Saivanele au fost construite inca din iarna, pe malul Barsei, intr-un loc pe care localnicii il cunosc drept la Vulpi si unde urmeaza sa fie mutata intreaga stana. Pana atunci, oile pasc in voie pe Aerodromul Clubului Ghimbav.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.