Expozitii la Muzeul de Etnografie Brasov

Expozitii la Muzeul de Etnografie Brasov

0 73

Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.


In pavilionul central din Brasov este organizata o ampla expozitie permanenta care cuprinde, intr-o tratare succinta, o problematica comuna tuturor zonelor etnografice, anume mestesugul tesutului si aplicarea lui functionala in organizarea interiorului si a costumului popular. Prezentarea are un pronuntat caracter documentar-pedagogic, cu accent pe reconstituirea autenticitatii contextului rural: unelte, tehnologii, produse finite specifice.


?


Muzeul Civilizatiei Medievale


De asemenea, la Brasov se amenajeaza in prezent Muzeul Civilizatiei Medievale, pus in evidenta intr-un important monument istoric reprezentativ pentru arhitectura urbana transilvaneana din sec. XVI-XVIII. Se urmareste intr-o formula contextuala de ilustrare sugestiva, reconstituirea vietii urbane a Brasovului, a structurilor sale cotidiene prin amenajarea vechii farmacii a orasului, a unui han de Brasov, pravalii de mestesugari, postavari, blanari si cojocari, un interior urban specific patriciatului sasesc.


?


Expozitii


• Expozitie permanenta: „Patrimoniul textil”


• Expozitii temporare: Expozitia de fotografie „Strainii apropiati”, cu fotografii realizate in timpul cercetarii din Romania, din arhiva etnologului francez Jean Cuisenier.


• Expozitia „Obiectul meu preferat. Exponatele muzeului in desenele copiilor”.


Expozitiile sunt insotite de filme documentare.


?


Contact


Muzeul de Etnografie Brasov


B-dul Eroilor nr. 21 A


Telefon 0268/476 243


Marti-duminica: 10.00-18.00 (Luni inchis)


E-mail muzeu@etnobrasov.ro


Web: www.etnobrasov.ro.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.