Expozitii la Muzeul de Arta

Expozitii la Muzeul de Arta

0 80

Cladirea Muzeului de Arta Brasov a fost ridicata la inceputul secolului XX pentru Asociatia Meseriasilor Germani. Salile de la parter sunt destinate expozitiilor temporare.


Galeria Nationala, situata la etaj, reuneste lucrsri apartinand celor mai importanti artisti romani moderni si contemporani. La subsolul muzeului, brasovenii iubitori de arta pot vizita expozitia de Arta Decorativa Europeana si Orientala.


Incepand de miercuri, 4 iulie, la Sala Mare a Muzeului brasovean, va putea fi vizitata Expozitia Nicos Terzis – VERONICA BODEA TATULEA. Tot din 4 iulie, Sala Mica va gazdui Expozitia LUCIA TANISLAU.


?


Expozitia de Arta Decorativa


Expozitia este axata pe ilustrarea evolutiei artei portelanului si a sticlariei. Sunt expuse piese de portelan reprezentative pentru cele mai importante centre europene din secolele XVIII-XIX: Meissen, Delft, Sevres, Capo di Monte, Wegdgood etc. Extremul Orient este reprezentat in expunere prin vase de portelan, datate in secolele XIX-XX. Sticlaria de Murano si Boemia sta alaturi de piese Art Nouveau si sticlarie transilvaneana de factura populara, produsa in secolele XVIII-XIX in atelierele de la Porumbacu, Avrig, Padurea Neagra si Brasov. Expozitia este completata de vitralii Art Nouveau si lucrarile unor artisti brasoveni: Aurel Bordenache, Stefan Bilciu, Imola Jakabos Olsefszky etc.


?


Contact


B-dul. Eroilor. Nr. 21


Telefon: 0268.477286; 0368.409049


E-mail: mab@rdsbv.ro


Marti-Duminicã: orele 10.00-18.00.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.