Expozitie Pastele Parau

Expozitie Pastele Parau

0 194

Expozitia se va desfasura anul acesta intr-un loc si intr-un spatiu inedit. Ea va fi gazduita in acest an de Biserica Santul Gheorghe din comuna Parau, judetul Brasov.
Vernisajul expozitiei coincide cu hramul bisericii Sfantul Gheorghe din Parau.
Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, impreuna cu Biserica Sfantul Gheorge din Parau si preotul paroh Laurentiu Urian, lanseaza o invitatie la expozitia Pastele la Parau.
Vernisajul expozitiei devenita deja o traditie, va avea loc pe data de 23 aprilie 2009 incepand cu orele 12:00 si va dura pana pe data de 7 mai 2009.
Manifestarea constituie un prilej pentru a admira esenta spiritului crestin oglindita in icoanele pe sticla a caror tematica reconstituie momentele mai importante din Saptamana Patimilor si Saptamana Luminata.
Expozitia reuneste creatii populare realizate dupa tehnici traditionale, care prezinta motive populare vechi, ce apartin vestitilor iconari din familia preotului Smadu din Victoria, precum si ale copiilor din Brasov si Zarnesti coordonati de profesoarele Nicoleta Suciu si Rodica Blaj.
Obiectele expuse poarta amprenta micilor si mai marilor creatori populari si redau puritatea si autenticitatea satului transilvanean.
Expozitia se vrea o hrana spirituala pentru primenirea sufletului impovarat de atatea probleme cotidiene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.