Expozitie foto la Cluj

Expozitie foto la Cluj

0 110

Expozitie interesanta la Muzeul National de Arta din Cluj. Fotografii ghiduse, ironice, narcisiste, surprinzatoare, teribiliste sunt expuse in cadrul unuia dintre cel mai viu eveniment artistic al anului 2008, si care va fi deschisa pana in 3 decembrie.

Expozitia „Seeing yourself / Auto-viziune” a fost vernisata miercuri seara, reunind fotografiile a 70 de artisti din toata lumea. Proiectul a fost initiat de polonezul Jerzy Olek, care si-a provocat colegii sa „se vada” si sa compuna imagini-autoportret. Expozitia a devenit internationala, incluzand acum si fotografi romani. Curatorul pentru Romania al proiectului este Dorel Gaina, iar coordonatorul expozitiei de la Cluj – Komives Andor.

„Seeing yourself” seamana cu un „puzzle” in care merita privita atent fiecare bucatica. Autorii fotografiilor mizeaza pe tot felul de „momeli” cu care sa atraga atentia, sa fie priviti. Orizontul autoironic primeaza. Nu lipsesc nici tehnicile mai sofisticate, colaje, descompuneri de imagini, nuante construite din umbre sau compozitii grotesti, „experimente”.

„Seeing yourself” este una din expozitiile pe care nu le poate rata nimeni, pentru ca diversitatea sa va oferi ceva pe placul fiecarui privitor. Ceea ce cucereste in primul rand e atmosfera plinã de vitalitate si culoare a ansamblului, care integreaza perfect maniere artistice si temperamente umane diferite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.