Expozitie de trenulete si orasele in miniatura la Brasov

Expozitie de trenulete si orasele in miniatura la Brasov

0 167

Madurodam este un orasel in miniatura localizat in Olanda, la Haga, in care sunt reprezentate cladirile si parcurile reprezentative de pe teritoriul acestei tari, anual mii de turisti vizitandu-l uimiti de acuratetea cu care acestea sunt reprezentate la scara 1:25.
Iata ca si in Brasov exista o astfel de expozitie extrem de interesanta care prezinta, in miniatura, diferite machete de trenulete, masinute si orasele.
Miniaturile pot fi admirate in cadrul expozitiei organizate pe Strada Republicii, nr. 58.
Salonul cuprinde o colectie de 70 de trenulete controlate din telecomanda.
Ideea unei astfel de expozitii a pornit de la Alberto Drera, tatal uneia dintre organizatoare. Omul era pasionat de aceste machete si avea o colectie impresionanta.
Jane Drera, fiica lui, impreuna cu sotul Karl Aldred, a deschis aceasta expozitie in memoria lui Alberto. Numai cateva obiecte au fost cumparate in ultimii ani de organizatorii expozitiei, pentru ca imaginile sa fie cu adevarat interesante. Restul obiectelor au fost adunate cu multa pasiune de Alberto Drera. La conceperea acesteia au lucrat, in fiecare zi timp de trei luni si jumatate, mai multi pasionati de machete din oras.
In cadrul expozitiei se poate gasi o parte dintr-un orasel, in care totul este in miscare. Pe langa trenurile care circula prin oras, trec prin tunel si opresc in statii, puteti vedea si un bloc in flacari, inconjurat de pompieri, un accident de circulatie, echipajele Ambulantei si Politiei, precum si un parc de joaca pentru copii.
Tot in aceasta expozitie se regaseste si un oras de munte, cu partie de schi, telecabina functionala, turisti in miscare, si tunele prin care trec trenurile.
In plus, copiii au posibilitatea de a manui o telecomanda si de a pune in miscare unul dintre minioraselele din expozitie.
Pasionatii pot gasi la expozitia de pe Strada Republicii si un magazin cu vanzare. De aici, isi pot achizitiona absolut orice produs de care au nevoie pentru a realiza propriul orasel. „Avem la vanzare mese, diverse decoruri, sine, trenuri de marfa sau de calatori, diverse autoturisme, oameni, animale, case sau blocuri”, explica vanzatoarea.
Expozitia poate fi vizitata de duminica pana joi, intre 10.00 si 20.00, iar vineri si sambata intre 10.00 si 21.00.
Pretul unui bilet este de trei lei pentru un grup de peste zece copii, patru lei pentru copii, studenti si pensionari si sase lei pentru adulti.
Pentru copiii sub sase ani nu se percepe taxa de intrare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.