Expozitie de Reptile la Brasov

Expozitie de Reptile la Brasov

0 128

Cea mai mare expozitie de reptile deschisa vreodata la Brasov este acum la ITC Brasov. Dintre „taratoarele” pe care le puteti vedea, enumeram: broaste testoase gigantice, crocodili fiorosi si serpi cu doua capete.
Reptilele traiesc in zone indepartate de pe glob, sunt transportate si expuse in conditii speciale de umiditate si de temperatura.
Vizitatorii pot vedea cateva broaste testoase care cantaresc si peste 25 de kilograme, tarantule, scorpioni, iguane si crocodili.
Punctele de atractie ale expozitiei raman insa sarpele si testoasa cu doua capete.
„Avem un boa constrictor, cu doua capete. Exista doar trei exemplare de acest fel in intreaga lume. Este vorba despre o anomalie, insa exemplarul poate duce o viata normala. Avem grija, in momentul in care il hranim, sa tinem un cap departe de celalalt, pentru a nu se incaiera. Exista si o testoasa de apa, cu doua capete, pe care o numim Tom si Jerry. Are noua ani si s-a nascut in Mexic”, a explicat Constantin Haraga, reprezentantul caravanei, in presa locala.
Sarpele boa, prezent la Brasov in expozitia Reptilarium Germany, are probleme cand primeste hrana: cele doua capete se iau la ¬bataie. Hydra mananca patru soareci pe luna. Sarpele nu este veninos si se numara printre singurii trei asemenea serpi din lume care traiesc si care pot manca hrana cu ambele capete. Adusa din SUA, reptila este protejata de organizatorii expozitiei, care sunt din Germania, tocmai pentru ca este atat de rara.
Intretinera unor asemenea animale este destul de costisitoare, intrucat se hranesc numai cu hrana vie si au nevoie de anumite conditii de temperatura si umiditate.
Majoritatea reptilelor din expozitie provin din zonele tropicale. Broasca africana, pitonul de 5 metri si 60 de kilograme sau aligatorii care traiesc si peste 100 de ani sunt alte specii care pot fi admirate.
Expozitia este deschisa in perioada 30 aprilie – 1 mai, la ITC, iar biletul de intrare costa 25 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii. Studentii si grupurile vor beneficia de reduceri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.