Expozitie de Pasti la Aro Palace

Expozitie de Pasti la Aro Palace

0 74

Consiliul Judetean Brasov si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov va invita miercuri, 23 aprilie 2008 la vernisajul Expozitiei „Sarbatoarea Pastelui!”, care va avea loc in holul Hotelui ARO PALACE din Brasov, incepand cu ora 12.00.
In fiecare an, cu prilejul sarbatorilor pascale este organizata expozitia de oua incondeiate, icoane pe sticla si crestaturi in lemn, „Sarbatoarea Pastelui”. Scopul este acela de a aduce in fata publicului, creatii a caror valoare este data – pe langa maniera artistica deosebita in care au fost realizate – de autenticitatea lor. Exponatele sunt create respectandu-se canoanele traditionale, toate la un loc reusind sa reproduca o mica parte din universul satesc traditional.
Motivele ornamentatiei oualor incondeiate sunt numeroase si fiecare motiv se prezinta in mai multe variante, care se diferentiaza in functie de zona. Variaza chiar si in acelasi sat si variat iese acelasi motiv din mana aceleiasi persoane care incondeiaza. Cele mai utilizate motive sunt: zoomorfe (cucul, ariciul, sarpele), motive vegetale (frunza bradului, spicul graului), unelte casnice si de camp, precum si diverse alte motive.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.