Expozitie de Nobel la Muzeul de Istorie

Expozitie de Nobel la Muzeul de Istorie

0 146
Institutul Goethe, in parteneriat cu Literaturhaus Berlin prezinta la Brasov documente, fotografii de familie, inregistrari din viata Hertei Muller, laureata Premiului Nobel pentru Literatura in 2009. La vernisajul de joi seara a fost prezent si consulul general al Germaniei la Sibiu, care a descris-o pe dizidenta timisoreanca drept o scriitoare curajosa, cu standarde foarte inalte.
Expozitia "Herta Müller: Cercul dracesc al cuvintelor", realizata de Goethe-Institut È‹n parteneriat cu Literaturhaus Berlin, despre viata si opera autoarei germane de origine romana Herta Muller, a fost vernisata joi seara la Brasov. Printre oaspetii de seama s-au numarat directorul Insitutului Goethe dar si consulul general al Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach, care s-a declarat impresionat ca un om implicat politic nu s-a lasat intimidat de ceilalti . Standardele ei foarte inalte si faptul ca nu a facut nici un compromis ne pun in fata o oglinda in care toti ar trebui sa ne privim, a spus la Gerlach la vernisarea expozitiei.
Pentru  scriitorii optzecisti brasoveni, Herta Müller a insemnat o mare deschidere si un model de scriitura despre ororile regimului comunist cu naturalete si mult curaj.
 La evenimentul de joi seara a fost prezent si Johann Lipp, unul din scriitorii cercului din care facea parte si Herta Müller. Expozitia poate fi vizitata la Muzeul Judetean de Istorie Brasov, timp de o luna, pana pe 27 octombrie. De la Brasov exponatele vor pleca la Bucuresti, Timisoara si Chisinau.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.