Expozitie de fotografii la Muzeul de Arta

Expozitie de fotografii la Muzeul de Arta

0 280

Muzeul de Arta Brasov a gazduit la inceputul acestei saptamani vernisajul expozitiei de fotografie a artistului Mircea Vova Barsan. Cel mai cunoscut artist fotograf brasovean, Mircea Vova Barsan, a dorit sa marcheze intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.


?


Europa in fotografii


Artistul brasovean a colindat Europa si a facut circa 800 de fotografii, revenind la Brasovpentru a expune la Muzeul de Arta, rezultatele muncii sale. In calatoriile sale a trecut prin Israel, Italia, Vatican, Franta, Monaco, Spania, Portugalia si Romania, surprinzand cu obievtivul aparatului de fotografiat cele mai interesante aspecte ale locurilor vizitate. Expozitia lui Vova Barsan este inedita si prin numarul mare de fotografii expuse. Vizitatorii expozitiei vor putea admira 550 din fotografiile pe care artistul le-a realizat in calatoriile sale.


Fotografiile sale au o puternica conotatie religioasa si sunt un adevarat roman al unei calatorii initiatice, in care Vova traieste o experienta existentiala pe care vrea s-o impartaseasca tuturor. El doreste ca prin intermediul expozitiei sa starneasca descoperirea Cuvantului lui Dumnezeu ce-i indeamna pe oameni la fraternitate si buna intelegere. Expozitia va putea fi vizitata de brasoveni timp de trei saptamani.


?


Brasovul medieval al Mileniului III


Mircea Vova Barsan a editat un album dedicat implinirii a 770 de ani de la prima mentiune documentara a Brasovului. Albumul, care poarta numele „Brasovul medieval al Mileniului III“, contine fotografii realizate de Mircea Vova Birsan intre anii 1964 si 2005 si prezinta principalele elemente de arhitectura si cultura din oras.


De asemenea, artistul are la activ peste 170 de pelicule, a pus bazele a doua cinecluburi si a organizat primul festival de film la Brasov.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.