Expozitie de fotografie romaneasca la Toulouse

Expozitie de fotografie romaneasca la Toulouse

0 196

La initiativa Institutului Cultural Roman, lucrarile a trei fotografi romani vor vorbi Europei despre satul romanesc. Expozitia numita ?„Semintele cerului” reuneste fotografiile lui Marx Jozsef, Mihai Moiceanu si Gheorghe Serban si va fi vernisata in 16 mai 2007, in Franta la Toulouse.


„Semintele cerului” va fi deschida din pana in 18 mai 2007, la Atrium – Bibliotheque Universitaire Centrale, Universite Toulouse II – Le Mirail.


?


O samanta de cer


Expozitia „Semintele cerului” este un triptic al unei entitati culturale, o expunere prin trei generatii de artisti a aceluiasi sat romanesc, o samanta de cer intr-un spatiu la limita unei Europe, astazi globalizante. Fiecare viziune de aici e o trimitere culturala dependenta de autor, dar toate au o idee comuna: de unde venim, cine suntem si spre ce ne-ndreptam.


Cei trei autori dialogheaza prin fotografii, ei pot fi mai critici, mai intunecati, mai apropiati de adevaruri sau mai aproape de punctele nodale ale unei intelegeri culturale. Ei poarta seminte de cer, care pastreaza in ele un alt posibil inceput.


Asemanarile sunt de substanta fara a eluda insa personalitatea fiecaruia: Marx Jozsef genereaza contemplare in stare pura; Mihai Moiceanu este un geometru, iar Gheorghe Serban ne invita prin sate pentru a ne raspunde noua insine intrebarea cine suntem.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.