Expoziție de dantelă la Muzeul Civilizației Urbane

Expoziție de dantelă la Muzeul Civilizației Urbane

0 137

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită marți, 9 iulie, ora 18:00, la vernisajul expoziției Dantele călătoare / Dentelles en voyage.
Expoziția, prezintă atât piese vechi de dantelă, cât și piese contemporane, produse de manufacturile din departamentul Haute-Loire și este organizată de Muzeul Manufacturilor de Dantelă din Retournac, Franța.

Muzeul Manufacturilor de Dantelă, instalat într-o fosta manufactură de dantelă Experton Frère & Soeur, construită în 1914, face parte din rețeaua națională Musée de France și a fost deschis în iulie 2007.
El are particularitatea de a fi, în același timp, muzeu de artă, de industrie, de etnografie, de știință și tehnică. 

Colecțiile muzeului, provenind de la manufacturile Auguste Experton & Fils și Claire Experton & Cie ce cuprind mai mult de 450.000 de piese, dintre care 100.000 de modele diferite de dantelă.
Activitatea manufacturilor din acestă regiune și munca manuală a dantelăreselor sunt evocate prin intermediul mărturiilor și interviurilor, culese de la localnicii din Retournac.

Expoziția – găzduită deja de mai multe orașe din Franța – este organizată în România în colaborare cu Muzeul de Etnografie Brașov, ca eveniment din calendarul Festivalului Internațional de Textile Extra ordinare – FITE, care se va desfășura în perioada 6-14 iulie 2019 în România, la Băița – Hunedoara, Brașov, Sibiu, București și Constanța.

Expoziția este organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și poate fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului nr. 15, în perioada 9 iulie – 29 septembrie 2019. 

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.