Expozitie de arta populara brasoveana la CCI

Expozitie de arta populara brasoveana la CCI

0 210

In perioada 19-21 decembrie, intre orele 11,00 si 18,00, Camera de Comert si Industrie Brasov si Euro Info Centre RO825, impreuna cu Asociatia Creatorilor Populari din Romania, in sala de expozitie a CCI, b-dul Mihail Kogalniceanu 18, gazduieste Expozitia de arta populara brasoveana.


Expozitia reuneste piese a peste 10 artisti populari brasoveni, membri ai Asociatiei Creatorilor Populari din Romania, nume sonore in arta populara romaneasca, cum ar fi Nicolae Diaconu (presedintele asociatiei), Neuweurth Ioan, Stela Onut, Violeta Roman, Doina Nistor, Croitoru Ioan.


Expozitia de arta populara ofera publicului: ceramica figurativa, obiecte decorative din lemn si os, icoane pe sticla si lemn, tapiserie, dantela frivolite, papusi din in si canepa, vestimentatie traditionala, mobilier pictat etc. Artistii, prin piesele expuse, aduc in atentia vizitatorilor traditia populara romaneasca concretizata in forme locale, dar si maiestria tehnico-artistica a fiecaruia dintre ei.


Expozitia isi propune sa intregeasca oferta de turism a Brasovului si sa sensibilizeze factorii de decizie in promovarea culturii traditionale a satului romanesc, orientarea gustului publicului spre noile optiuni, de inceput de mileniu, combaterea kitsch-ului.


Expozitia vine sa completeze proiectele de recuperare, consolidare si valorificare a traditiilor mestesugurilor artistice, avand drept grup tinta managerii pensiunilor agro-turistice cat si operatorii de turism incoming, ce au ocazia de a-si imbogati si personaliza oferta serviciilor de turism prin arta populara autentica. Abundenta si varietatea produselor prezentate reconstituie universul mirific al locuintei traditionale din satele Romaniei si prilejuiesc bucuria achizitionarii de suveniruri, obiecte autentice de arta populara, romaneasca, saseasca si maghiara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.