Expozitie cosmopolita la Muzeul de Arta din Brasov

Expozitie cosmopolita la Muzeul de Arta din Brasov

0 57

Din 28 mai si pana in data de 29 iunie 2008, Muzeul de Arta Brasov gazduieste expozitia de arta plastica “Tabara Internationala Hajd?s?g – Ungaria”, in colaborare cu administratia Tabarei Internationale de Arta din regiunea Hajd? – Ungaria.
Expozitia reuneste 60 de lucrari (pictura si grafica) apartinand unor artisti contemporani din peste 20 de tari (Ungaria, Romania, Elvetia, Ucraina, Spania, Israel, Slovacia, Brazilia, Serbia, Japonia, Rusia, Germania, S.U.A., Slovenia, Chile, Scotia, Suedia, China etc.), oferind astfel publicului vizitator prilejul de a surprinde panorama artei contemporane europene, dar si a celei din tinuturi mai exotice.
Tabara Internationala de Arta din regiunea Hajd? a fost fondata in anul 1963, fiind inregistrata de UNESCO in 1968. In prezent, este cea mai veche tabara artistica din Ungaria. Functioneaza in orasul Hajd?b?sz?rm?ny (judetul Hajd?-Bihar), situat in nord-estul Ungariei. Principalele sale obiective sunt: sa ofere artistilor prilejul de stabilire a unor legaturi stranse intre artistii din Ungaria si artistii din alte tari, realizarea unor expozitii care sa popularizeze creatiile artistilor participanti si prezentarea artei europene in Ungaria. Fondurile sunt strnase din sponsorizarile participantilor.
Pentru detalii puteti accesa: http://www.hajdusagimuvesztelep.hu/eng/pages/bemutatkozas.html

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.