Expozitia de proiecte educationale 2007

Expozitia de proiecte educationale 2007

0 75

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a organizat la sfarsitul lunii februarie, la Aula Universitatii „Transilvania” din Brasov, „Expozitia de Proiecte Educationale – 2007”, eveniment la care au participat cu standuri de prezentare a proiectelor scolile din municipiul Brasov, dar si cele din mediul rural. La eveniment, au participat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, presedintele Comisiei pentru Cultura a judetului Brasov, Stefan Aranyosi, primarul Brasovului, George Scripcaru, directorii scolilor si coordonatorii de proiecte, copiii implicati in realizarea proiectelor si prestigiosi invitati. Standurile au atras un public numeros, care a apreciat implicarea copiilor in proiecte finantate prin Programul de granturi pentru dezvoltarea scolara, cu sprijinul Guvernului Romaniei, Banca Mondiala, si comunitatile rurale (2003-2009).


?


Educatie de calitate


Derularea proiectelor pentru copiii din judetul Brasov a avut drept obiectiv imbunatatirea accesului la o educatie de calitate a elevilor prin deschiderea scolii catre comunitate. Stefan Aranyosi, presedintele Comisiei pentru Cultura, din cadrul Consiliului Judetean Brasov, a declarat: „S-a urmarit in principal promovarea educatiei interculturale, promovarea valorilor multiculturale in scoala si comunitate, redefinirea locului si rolului comunitatii rome si cresterea gradului de implicare in educatie al parintilor si comunitatii. Expozitia realizata astazi, aici, demonstreaza atingerea acestor obiective”.


?


Proiecte internationale


Elevii scolilor din municipiul Brasov au participat si la proiecte internationale, alaturi de scoli din Polonia, Grecia, Franta, Italia, Anglia, obtinand rezultate remarcabile. De exemplu, Scoala Generala nr. 7 din municipiul Brasov a demarat un proiect in anul 2005, timp de doi ani, implicandu-se in promovarea valorilor sociale si culturale si implicarea mai activa a scolii in viata comunitara. Rezultatele asteptate au fost crearea unei scoli deschise, prietenoase, tolerante si democratice.


Primarul Brasovului, George Scripcaru, a multumit tuturor celor care s-au implicat in realizarea acestor proiecte, a apreciat activitatea copiilor din municipiul Brasov care s-au remarcat in proiecte locale si internationale si a promis ca va sprijini actul educational.


?


Scoala comunitate


Elevii scolilor din mediul rural au atras atentia intr-un mod special, deoarece au demonstrat ca decalajul dintre scolile din mediul rural si cele din mediul urban a fost drastic diminuat, ajungand aproape inexistent. Copiii au fost ancorati in programe de mediu, interculturale, au atras parteneri in proiect, au obtinut rezultate remarcabile si au stiut sa-si prezinte proiectul prin editarea de brosuri, pliante, alte materiale promotionale, inclusiv proiectii video. Pe langa standurile prezentate, copiii au mai realizat un program cu ansambluri de dansuri specifice zonelor din care provin, inclusiv ale etnicilor maghiari, germani si romi.


In mod special, a atras proiectul „Sa salvam copiii cu dizabilitati”, de la Scoala Speciala Victoria, care a reusit sa transmita un puternic mesaj: copiii cu dizabilitati au aptitudini si sanse egale.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.