Expozitia de pictura a Luminitei Gliga, la Muzeul de Arta

Expozitia de pictura a Luminitei Gliga, la Muzeul de Arta

0 48

Muzeul de Arta Brasov organizeaza in perioada 30 iulie – 3 septembrie 2008 expozitia de pictura “TERRAVISION” a artistei brasovene Luminita Gliga. Vernisajul expozitiei si lansarea catalogului TERRAVISION vor avea loc miercuri, 30 iulie, orele 12.00, la sediul Muzeului de Arta Brasov, din B-dul. Eroilor nr. 21. Evenimentul va fi onorat de prezenta unui invitat special, domnul Gheorghe Vida, reputat istoric si critic de arta, ce va prezenta creatia Luminitei Gliga si catalogul TERRAVISION.
Luminita Gliga, absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, sectia Pictura (clasa prof. Sorin Ilfoveanu), doctor in Arte Vizuale al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, este unul dintre tinerii artisti brasoveni cu o prezenta expozitionala deosebit de activa, atat in tara cat si peste hotare, creatia sa fiind rasplatita cu numeroase premii.
Expozitia TERRAVISION cuprinde 40 de lucrari, dintre cele mai recente creatii ale artistei, reunite in doua cicluri tematice: cel al „peisajelor interpretate”, consemnari subiective ale locurilor vizitate in ultimii ani, si ciclul intitulat „autobiografie in imagini”, reunind o serie de autoportrete interpretative expuse cu prilejul sustinerii tezei de doctorat „Elemente de expresivitate plastica ale autoportretului in pictura europeana a sec. XIX si XX”. TERRA ar putea fi considerata ca fiind aceeasi pentru toti. Proiectul TERRAVISION isi propune ca prin imaginea pictata sa surprinda lumea si sa o ofere contemplatorului asa cum artistul o vede si o intelege.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.