Expozitia Colectia de grafica

Expozitia Colectia de grafica

0 92

Muzeul de Arta Brasov organizeaza in perioada 12 decembrie 2008 – 18 ianuarie 2009 expozitia Colectia de grafica, ce reuneste o selectie reprezentativa de lucrari din patrimoniul muzeal (grafica de sevalet si stampe). Expozitia isi propune sa puna in valoare patrimoniul Muzeului de Arta Brasov, prezentand publicului in premiera colectia de grafica. Totodata, expozitia are si o importanta latura educativa. Vizitatorii vor avea la dispozitie materiale informative privind istoria graficii si tehnicile grafice. Deasemenea, vor putea viziona scurte filme ce ilustreaza modul de realizare al unor lucrari de grafica.
In expunere figureaza anonimi din secolele XVIII-XIX, artisti transilvaneni (Emerich Tamás, Hans Mattis-Teutsch, Hans Hermann etc.), artisti romani consacrati (Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Stefan Luchian etc.) si artisti europeni renumiti (Victor Vassarely).
Muzeul de Arta Brasov, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, adreseaza profesorilor de desen din Brasov si imprejurimi invitatia de a vizita expozitia impreuna cu elevii. Muzeul va asigura grupurilor de vizitatori un ghidaj tematic, precum si posibilitatea desfasurarii unor ore practice in cadrul expozitiei. Materialele necesare pentru realizarea acestor activitati vor fi oferite de catre muzeu.
Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 12 decembrie 2008, ora 14.00, la sediul Muzeului de Arta Brasov din B-dul.Eroilor nr.21.
Mai multe amanunte pe www.muzeulartabv.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.