Explozie de viroze la Brasov

Explozie de viroze la Brasov

0 93
Numarul infectiilor acute respiratorii ajuns la 2445 a crescut fata de saptamana trecuta cu 100. Cei mai afectati de febra, tuse seaca, dureri musculare si alte simptome neplacute sunt copiii cu varste intre 5 si 14 ani, urmati de segmentul de varsta 15 – 49 de ani. Medicii spun ca virozele au fost declasantae de schimbarile bruste de temperatura din ultima perioada.
In saptamana 18- 24 martie, la Directia de Sanatate Publica din Brasov 151 de medici au raportat mult mai multe gripe, pneumonii si 100 de infectii respiratorii mai multe fata de saptamana anterioara, constata dr. Alexandru Balescu – director DSP Brasov.
Numarul cel mai mare de infectii respiratorii s-a ingregistrat in grupele de varsta 5-14 ani – 805 brasoveni si in segmentul 15-49 de ani, in care s-au inregistrat 582 de pacienti. Infectiile respiratorii sau gripa sunt caracterizate de simptome precum febra, tusea seaca sau durerile musculare. Extrem de importanta in decizia de administrare a medicamentelor este parerea medicului de familie sau a celui care va consulta.
Pentru prevenirea imbolnavirii sau atenuarea simptomelor medicii recomanda consumul fructelor si legumelor bogate in vitamina C si tratamentul la indicatia medicului de familie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.