„Explozie” a constructiilor de locuinte in Brasov

„Explozie” a constructiilor de locuinte in Brasov

0 259

In ultimul an, Brasovul a intrat intr-o adevarata febra a constructiilor, asta, dupa ce timp de sapte ani nu s-a mai ridicat nici un bloc de locuinte, in 1999 in municipiul de la poalele Tampei fiind date in folosinta cateva locatii realizate cu fonduri ANL. In prezent insa, se construiesc sapte blocuri, in cadrul unui proiect al Agentiei Locale de Locuinte (ALL) Brasov, iar Consiliul Local a aprobat selectia facuta pentru alte noua locatii. In plus, mai multe ansambluri rezidentiale sunt construite de diferiti dezvoltatori imobiliari straini si romani.


?


Constructii in derulare


?


Pe str. V. Alecsandri, doua blocuri cu patru etaje au fost deja ridicate, la acest moment incepandu-se lucrarile de inchidere, dupa care se va trece la amenajarile interioare. Lucrarile sunt executete de societatile Cobco si Compania de Constructii Carpati. In aceiasi zona alte doua blocuri sunt in curs de constructie, realizate de firmele Lucs si Standard Consulting.


Pe strada Carpatilor, se afla in constructie un bloc, a carui termen de finalizare a fost intarziat din cauza unor alunecari de teren, care au impus realizarea unui perete de sustinere. Constructia este realizata de firma Floradi.


Totodata, pe Bulevardul Garii se realizeaza singurul bloc cu 10 etaje din aceasta transa, realizat de firma Tong, iar pe str. Molidului, un bloc, a carei construire a fost aprobata de Consiliul Local Brasov, se afla doar la stadiul de proiect.


Trebuie spus ca toate aceste constructii se realizeaza in asociere cu Primaria Brasov, locatile respective fiind ridicate pe teren public. Primaria a negociat un procent de 10% din spatiile de locuit realizate sa revina municipalitatii, dupa finalizarea lucrarilor. Apartamente in cauza vor fi acordate familiilor care vor fi evacuate din casele nationalizate, in regim de chirie RIAL.


Termenul de finalizare a constructiilor amintite mai sus, in afara celui de pe Molidului, este octombrie 2007.


?


Alte noua locatii aprobate de Consiliul Local


?


Viceprimarul Brasovului, Gabriel Andronache, ne-a declarat ca dupa ce, anul trecut, au fost aprobate aceste asocieri cu municipalitatea, la Primarie au fost primite mai multe oferte asemanatoare. Au fost elaborat si supuse apoi aprobarii Consiliului Local un set de criterii de eligibilitate pentru organizarea unei licitatii. Astfel, alte noua locatii au fost aprobate de Consiliul Local in cadrul sedintei ordinare, dupa desfasurarea unei licitatii, organizate de Primaria Brasov si care s-a desfasurat la finele anului trecut. S-au primit 12 oferte, trei au fost descalificate din cauza ca nu indeplineau toate cerintele. De mentionat ca majoritatea celor noua firme ramase si acceptate de Consiliul Local au oferit municipalitatii intre 15 si 20% din spatiile de locuit rezultate.


Firmele castigatoare sunt Lemar Investment SRL, care va construi pe str. Pascani, T. BAU&CO SRL, pe str. Pictor Andreescu, Compania de Constructii Carpati pe str. Venus, Scorillo Intercom, pe B-dul. Garii, Kronvest, tot pe B-dul Garii, Actium pe str. Traian, Chrystis pe str. Molidului, ICCO, tot pe str. Molidului si pe Calea Bucuresti firma Dital Investment.


Apartamente ce vor revenii municipalitatii vor fi oferite in principal celor care au solicitat locuinte ANL, la Primaria Brasov fiind depuse, incepand din anul 2000, peste 1.500 de cereri de locuinte in baza criteriilor Agentiei. Pana acum, insa, nicio cerere nu a fost rezolvata din cauza ca nu s-a mai construit nimic in Brasov din 1999.


Pe de alta parte, diferiti dezvoltatorii imobiliari s-au lansat in a construi ansambluri imobiliare in prajma Brasovului. Nu mai putin de 11 asemenea ansambluri imobiliare? afla in constructie in judetul Brasov.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.