Expertiza va stabili daca Cetatea Rasnov e sigura pentru turisti

Expertiza va stabili daca Cetatea Rasnov e sigura pentru turisti

0 138

Scena balconului, petrecuta la Cetatea Rasnov, n-a avut deloc incarcatura romantica din celebra piesa shakespeariana. A fost mai degraba o descarcatura, dupa ce constructia s-a prabusit in timpul programului de vizitare a monumentului, cand doar norocul i-a scapat pe turisti de o nenorocire. Daca balconul intact n-a reusit sa lege o poveste de iubite, ruinele sale au adus, in sfarsit, in jurul lor, autoritati care pana acum nu au reactionat in cazul interventiilor arhitecturale abuzive operate la Cetatea Rasnov pe vremea fostului administrator, italianul Alberto Drera.
Lucrarile ilegale din Cetate au fost analizate de Inspectoratul de Stat in Constructii, ai carui experti au constatat ilegalitatea lucrarilor, care urmeaza sa fie demolate. Si Ministerul Culturii a inteles, in cele din urma, ca se afla intr-o pozitie delicata, daca nu chiar penala, dupa ce a cautionat cu inconstienta constructiile ridicate de angajatii lui Drera. Asa ca a decis sa intre in proces alaturi de Primaria Rasnov, impotriva urmasilor italianului administrator al Cetatii Rasnov, proces al carui termen se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Primaria Rasnov a comandat o expertiza in detaliu a constructiilor ridicate de italianul Drera, pentru a identifica zonele nesigure din Cetate. Abia dupa aceste demersuri cetatea va fi deschisa partial turistilor.
Defunctul Alberto Drera, patronul firmei SC Drumuri Publicitare, mai avea in plan construirea unui hotel cu 40 de camere, a unui restaurant si a unei pizzerii in incinta Cetatii. Toate aprobate de Ministerul Culturii si partial ridicate. Dupa expertizare, obiectivele vor fi demolate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.