Experimentul Philadelphia – din secretele omenirii

Experimentul Philadelphia – din secretele omenirii

0 171

Inainte de orice explicatie, trebuie prezentata varianta invocata de cei care sustin ca experimentul Philadelphia este de fapt o mare conspiratie, menita sa acopere functionalitatea teoriei unificarii campurilor lui Einstein.

In iunie 1943, nava U.S.S. Eldridge (Destroyer Escort 173) a fost echipata cu tone de echipament experimental. Acesta includea, potrivit unei surse, doua generatoare masive de 75 KVA, montate in locul tunului frontal.
Experimentul ar fi fost format din doua parti si a avut loc o data in santierul naval din Philadelphia si apoi in largul marii. La fata locului ar fi fost prezenti, cel putin intr-una dintre ocazii, o nava a marinei comerciale, S.S. Andrew Furuseth.

La data de 22 iulie, la ora 9 a.m., 1943, generatoarele de pe U.S.S. Eldridge au fost pornite si a inceput sa se formeze un camp magnetic urias. O ceata verde a invaluit nava, ascunzand-o vederii. Ceata a disparut impreuna cu nava, lasand in urma doar apa marii, netulburata. Rezultatul nu a fost cel scontat pentru ca oficiali americani urmareau sa faca nava invizibila pentru radar, nu si din campul vizual.
Dupa experiment, oamenii care s-au aflat pe U.S.S. Eldridge au declarat ca sunt dezorientati si ca au senzatii de greata. Echipajul a fost inlocuit si echipamentul a fost modificat pentru a ajunge la rezultatul dorit initial.
Al doilea experiment a avut loc la data de 28 octombrie, 1943, la ora 17.15. Generatoarele au fost pornite din nou si Eldridge a devenit de aceasta data aproape invizibila, din nava fiind vizibil doar un usor contur.
Totul a mers bine pentru cateva momente, aceasta disparand complet. Nava a aparut cateva secunde mai tarziu tocmai in Norfolk, Virginia, de unde a disparut din nou, dupa doar cateva minute, pentru a se intoarce in apele santierului naval Philadelphia. Majoritatea marinarilor se simteau foarte rau, iar unii nu au mai fost vazuþi niciodata. Cinci oameni au fost descoperiti in metalul carenei.
Un fel de teleportare?

Supravietuitorii de pe U.S.S. Eldridge au fost lasati la vatra si majoritatea au innebunit.

Conform variantei oficiale a guvernului american, Eldridge nu a fost niciodata in Philadelphia, iar Andrew Furuseth, nava marinei comerciale care ar fi fost martora, nu s-a intalnit niciodata cu Eldridge. Mai mult, marina americana a subliniat, prin Biroul de Cercetari Navale, ca fortele descrise in incident nu corespund legilor cunoscute ale fizicii.
Tot Biroul de Cercetari Navale (ONR) sustine si in ziua de astazi ca Teoria Campurilor Unificate nu a fost terminata de Einstein, acesta facand totusi parte, cu functia de consultant, din ONR in perioada 1943-1944.
Adevarata sau falsa, legenda a dat nastere la zeci de carti, website-uri si chiar un film de lung metraj.
Iar adevarul, daca nu a fost deja prezentat, nu va fi cunoscut prea curand.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.