Exista un Protocol al opozitiei unite!

Exista un Protocol al opozitiei unite!

0 93

Exista un Protocol al opozitiei unite!
Liderii PSD, PNL si PC s-au intalnit marti, la Parlament, pentru a definitiva Protocolul intitulat o „Opozitiei unita”. Initiativa a apartinut social-democratilor si au participat liderii de la PNL si PC.
Conform intelegerii reprezentantilor celor trei partide, grupurile parlamentare unite ale Opozitiei se vor intalni la Parlament, lunea viitoare, cu reprezentantii alesilor locali, pentru a aborda o pozitie comuna fata de Legea bugetului de stat.
Declaratii de final
Victor Ponta,
la finalul discutiilor, a anuntat ca partidele din opozitie vor incheia un Protocol de colaborare parlamentara impotriva Puterii. „A fost cea mai pragmatica si cea mai plina de rezultate discutie din cadrul Opozitiei si ne propunem de acum incolo sa mergem pe acest drum corect”, a declarat presedintele PSD. El a mai precizat ca liderii opozitiei au stabilit ca motiunea de cenzura pentru Legea salarizarii, pe care Emil Boc isi va asuma raspunderea, sa fie depusa de comun acord. „Avem ca obiectiv principal ca data de 31 decembrie sa se implineasca fara adoptarea acestei legi, in asa fel incat ce au promis in mai, si anume revenirea la salariile reduse cu 25%, sa aiba loc cu adevarat”, a afirmat Ponta.
Crin Antonescu, a confirmat la randul sau utilitatea intalnirii si incheierea protocolului. „In final, doua lucruri trebuie sa fie foarte clare, si pentru Traian Basescu si in general: indiferent cate lucruri fac diferenta intre PNL si PSD, e foarte clar ca un lucru ne uneste – intre noi, in actiunea politica, si pe noi cu o zdrobitoare majoritate a cetatenilor Romaniei. Anume, rezistenta impotriva acestei puteri aberante pentru Romania, care inseamna presedinte, care inseamna guvern si care inseamna majoritatea parlamentara ce iI sustine”, a declarat Antonescu.
Acesta a mai spus ca au fost examinate si alte actiuni de perspectiva. „Intervalul dintre ani va fi un prilej pentru toata lumea de a medita la noi cai de actiune a opozitiei la inceputul lui 2011. Datoria noastra este sa inlaturam cat mai curand aceasta putere de la conducere”. Crin Antonescu a mai spus ca, in ceea ce priveste protocolul de colaborare al opozitiei, cele trei partide au colaborat si pana acum in plan parlamentar. „Dar, daca va fi nevoie sa fie pus totul pe hartie, noi nu avem nimic de obiectat”, a conchis liderul PNL.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.