Există un loc plin de energie in România care este supranumit și...

Există un loc plin de energie in România care este supranumit și “Triunghiul Bermudelor din Oltenia”.

0 135

Sigur,„T.B. „este un brand, un mister cultivat ca o explicatie a inexplicabilului supra-omenesc. Dar nu este un „mister” ca Pestera Polovragi ar putea fi  unul din locurile sacre ale dacilor.
Aceasta reprezinta nu doar o atractie turistica, ci si un loc in care diverse fenomene inexplicabile se petrec la o anumita perioada de timp. Multi dintre cei care au calcat in aceasta pesterea, povestesc ca au simtit pe toata durata vizitei o umbra in spatele lor. De asemenea, alti turisti au fost răniți sau rapusi de pietre cazute de undeva de deasupra muntelui.

De-a lungul timpului, legendele s-au tesut in jurul acestei pesteri in care se spune ca adapostea marele Zalmoxis. Conducatorul dacilor, se spune, ca avea puteri impresionante si putea sa-si schimbe infatisarea din tanar in batran ori de cate ori dorea.

În interior îţi atrage atenţia:
– Tronul (scaunul) lui Zalmoxis – piatra pe care se spune că stătea zeul,
– cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvraga.
– pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii. Autorul acestui desen ciudat este preotul Pahomie care, în anul 1607, a stat aici, în beznă, alături de vietăţile subpământene, vreme de şaşe luni.
– Izvorul Speranţelor, din spatele căruia se întrezăreşte Maica Domnului cu Pruncul în braţe,
– Bolta însângerată,
– Camera Albă,
– Bolta Divină

Tronul lui Zalmoxis, este poate locul incarcat cu cele mai diverse energii, din toata pestera. Numerosi turisti au spus ca in momentul in care s-au apropiat de piatra pe care,se spune, obisnuia sa se odihneasca zeul dacilor sunt cuprinsi de diferite sentimente sau ganduri stranii. Aceasta poate fi dovada  ca locul poarta si in ziua de astazi energia unui spatiu astral comparabil cu putetea nestiuta a  un zeu; un zeu al stramosilor?
Pestera Polovragi a fost „redescoperita” pentru public acum circa 100 de ani si are o dimensiune de peste 10 kilometri. Speologii sunt de parere ca este mult mai lunga decat se cunoaste in prezent, dar din diverse motive ea nu a putut sa fie complet explorata. De asemenea, se mai zvoneste ca aurul dacilor sta undeva ascuns  la capatul pesterii, Din acest motiv numerosi cautatori de comori incearca prin metode propii sa-l descopere.
Poate ca din acest motiv Pestera Polovragi este deschisa publicului doar partial. Pana sa se apeleze la aceste limitari au existat diversi cautatori de comori care au avut acces pana in adancurile pesterii, dar toti au avut parte de morti tragice. Blestemul lui Zalmoxis a fost aruncat peste intreaga pestera si doar cei lacomi sunt pedepsiti fara drept de apel.

O alta poveste incredibila se refera la faptul ca Zalmoxis avea mai multe pasaje secrete prin care ajungea din pestera direct  la cetatea dacica de deasupra muntelui. Aceste pasaje nu au fost inca descoperite si au ramas la nivel de legenda. Cand speologii au cercetat pestera in premiera,tot acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani. Este posibil ca aceste urme sa fie lasate de daci in conditiile in care temperatura din pestera este de doar 9 grade si este constanta indiferent de anotimp ? Nimeni nu poate raspunde  asa cum nu se poate raspunde nici la intrebari cand vine vorba despre misteriosii nostri stramosi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.