Există un grup infracţional, organizat pentru a ne fura resursele

Există un grup infracţional, organizat pentru a ne fura resursele

0 370
Iata un interviu cu Simion Dascălu, expert al Comisiei Europene, care sustine ca "…există un grup infracÅ£ional, organizat pentru a ne fura resursele"
 
 
Rep.: SunteÅ£i expert independent al Comisiei Europene. Nu s-au supărat cei din Comisie pe dumneavoastră de când l-aÅ£i „atacat” făţiÅŸ pe domnul Barosso ?
Simion Dascălu: Nu, că lucrăm în zone diferite. Suntem foarte mulÅ£i cei care îl tragem la răspundere pe „ÅŸeful cel mare”, iar dacă ar fi dorit să aibă o imagine pertinentă vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în România, ar fi putut s-o facă…Numai că iată că n-a avut nevoie. Urmează să-l dăm în judecată. Eu am discutat să facem o acÅ£iune comună, noi cei peste 10.000 de semnatari ai unei petiÅ£ii, nemulÅ£umiÅ£i de acÅ£iunile domnului Barosso. Am rămas stupefiaÅ£i că domnul Ponta a trecut în cealaltă barcă, or în situaÅ£ia în care te duci acolo ÅŸi te trezeÅŸti că mai ai pe încă unul în spate care trădează cauza , există posibilitatea să primeÅŸti un altfel de răspuns, Åži-atunci am stat să ne gândim să vedem dacă domnul Ponta nu i-o fi spus domnului Barosso: „lăsaÅ£i că rezolv eu cu domnii ăştia, nu vă mai bateÅ£i capul cu ei !”…]
 
Rep.: Ce urmează? Pe cine daÅ£i în judecată?
Simion Dascălu: Chiar ÅŸi un singur cetăţean afectat în drepturile sale de deciziile Comisiei Europene sau ale Consiliului Europei  se poate adresa Înaltei CurÅ£i a UE ÅŸi are dreptul la despăgubiri. Pe cine dăm în judecată? Pe domnul Barosso evident, pentru că aÅŸa am făcut sesizarea la Comisie. Dar de data asta nu-i mai cerem nimic domnului Barosso, ci vom cere Înaltei CurÅ£i Europene de la Luxembourg să-l sancÅ£ioneze. Considerăm că votul nostru de la referendum ne-a fost furat prin imixtiunea gravă a domului Barosso. Pe de altă parte, aveam activităţi în domeniul proiectelor europene, iar „invenÅ£ia” acestuia cu pragul, nereglementată în vreun fel de Uniunea Europeană, imixtiunea nepermisă în treburile interne ale românilor, trecerea peste votul nostru perfect legal au făcut ca eu să pierd ÅŸi pe plan financiar. A venit ÅŸi partea americană care s-a implicat la fel, dar mai întâi discutăm cu partea europeană. Åži în situaÅ£ia asta îl întreb pe domnul respectiv: „Bine domnule Barosso, votul meu de ce nu are importanţă, pentru că această Comisie Europeană, conform Tratatului, nu are atribuÅ£iuni în acest sens?”
Åži atunci, eu îi dau conotaÅ£ie de nerespectare a drepturilor mele ÅŸi îi dau o valoare, pentru tot ce n-am putut eu realiza din această cauză – pensie, imposibilitatea accesării fondurilor pe programe de cercetare, din cauza unei guvernări incompetente MRU ÅŸi Boc, din cauza carora n-am obÅ£inut cofinanÅ£area…- , aÅŸadar o valoare reală, demonstrabilă, măsurabilă, bani pe care-i cer Comisiei Europene ÅŸi domnului Barosso- „ PlăteÅŸte tu acum!”Îl acuz că prin acÅ£iunea lui a impus un sistem în afara votului legal, sistem care pe mine ÅŸi pe multe milioane de români ne-a afectat direct.
 
Rep.: Îl mai acuzaÅ£i ÅŸi de apartenenţă la grup organizat, creat în vedere săvârÅŸirii de infracÅ£iuni, în speţă furtul resurselor strategice ale României, grup format din Băsescu, Gittenstein, Merkel, Barosso ?
Simion Dascălu: Da , e vorba de „ghiÅŸeftul” lui Gittenstein.
 
Rep.: Care „ghiÅŸeft” ÅŸi cum demonstraÅ£i?
Păi simplu, că dacă se Å£inea de partea de activitate diplomatică probabil că am fi avut ÅŸi noi beneficii ca simpli cetăţeni ; activitate a firmelor româneÅŸti ÅŸi eliminarea vizelor. Dacă aceste lucruri erau rezolvate discutam altfel. Vă spun asta pentru că am avut contacte directe în Statele Unite cu firme din domeniul aeronauticii ÅŸi am avut relaÅ£ii până în anul 2000 cu ataÅŸaÅ£ii comerciali ai ambasadei americane ÅŸi existau multe proiecte comune reciproc avantajoase…Dar se vede acum vreo schimbare? Avem  apoi problema pamânturilor rare, a materialelor speciale folosite în aeronautică ÅŸi aviaÅ£ie ÅŸi a energiei. Evident discutăm de RoÅŸia Montană, de cupru, de petrol ÅŸi gaze …Åži m-a bucurat poziÅ£ia adoptată de ministrul energiei care a declarat că nu mai putem mări preÅ£ul energiei, pentru că populaÅ£ia nu mai suportă acest lucru, iar industria dispare.
În situaÅ£ia asta trebuie regândită toată politica. Întâmplător am tangenţă cu aceste lucruri prin Centrul de Cercetare pe care-l conduc, creat tot în sprijinul dezvoltării regionale europene. Ne ocupăm ÅŸi de partea de energie. Povestea cu creÅŸterea preÅ£urilor se leagă ÅŸi de povestea cu domnul Barosso, de interesele doamnei Merkel…Suntem Å£ara cu rezerve energetice ÅŸi materiale speciale, dintr-un motiv sau altul încă neexploatate, neepuizate ÅŸi care o perioadă de timp oferă o anumită stabilitate pe acest domeniu.
A apărut o luptă de la o decizie dată de Departamentul de Stat al SUA legată de materialele speciale ÅŸi pământurile rare.  Mai bine zis , în 2005, fondurile  Pentagonului pentru materiale speciale s-au epuizat ÅŸi evident că trebuia găsită o soluÅ£ie. Din acest motiv, au apărut conflicte cu China. A fost un joc al Academiei de ÅžtiinÅ£e americane ÅŸi al Departamentului de Stat al Energiei care au făcut aÅŸa o miÅŸcare politică , un studiu care a estimat că prin 2030 aceste resurse mondiale se vor epuiza. Åži-atunci eu emis două estimări de creÅŸteri de preÅ£uri,  paradoxal, exact în momentul declanşării crizei economice în 2007.
Efectul? VedeÅ£i preÅ£urile actuale de pe piaÅ£a noastră…Cine câÅŸtigă? Cei care investesc în energie. Clubul de la Roma estima ÅŸi el o creÅŸtere de preÅ£ motivând că suntem prea mulÅ£i pe planetă ÅŸi dacă se dezvoltă Africa, India ÅŸi China în acelaÅŸi timp avem o problemă cu resursele. Mai pot fi găsite ÅŸi surse alternative, dar unii n-au drept la viaţă ÅŸi nu ÅŸtiu cine a stabilit acest lucru ÅŸi de ce. Åži pe această idee am ajuns ÅŸi noi să avem preÅ£urile dictate în baza unor hotărâri din exteriorul României ÅŸi-aici intervine absurdul; de ce să am eu preÅ£urile stabilite la bursa din Chicago, sau din Londra ? Pentru că eu produc energie la BistriÅ£a sau la PorÅ£ile de Fier. De s-o înstrăinăm ÅŸi noi să plătim alt preÅ£ ? În Germania, în Cehia în FranÅ£a, privatizarea în energie s-a făcut la un nivel de 15-20%. La noi de ce se face în unele cazuri până la 100%?
Åži-aici pun o întrebare în calitate de cetăţean. La noi de ce nu s-a făcut referendum în privinÅ£a utilizării resurselor ? Că n-am auzit de-asemenea lucru. Aaa..că s-a spus că e bine să rămână la stat. Åži domnul Stat de când îÅŸi ia dreptul să înstrăineze oricum ÅŸi de ce mă obligă pe mine să plătesc preÅ£urile astea aberante, stabilite de alÅ£ii? Åži-atunci intervine întrebarea legitimă; „există vreun interes?’ Există!
Åži-ajungem la crearea de grupuri de interese. UE spune aÅŸa; dacă unii s-au întâlnit ÅŸi-au stabilit ceva în comun , au încălcat legea concurenÅ£ei, căci nu mai vorbim acum de piaţă liberă ci de înÅ£elegeri. Există o înÅ£elegere între aceste persoane? Există. Care e elementul comun ? Băsescu , nu? Că se vede de la o poÅŸtă. ToÅ£i susÅ£in acelaÅŸi lucru, vorbesc aceeaÅŸi limbă.  Åži care-i interesul lui Băsescu ? Să le umple buzunarele…Că pe gratis nu cred c-o fac.  Ca să evite colapsul lor imediat cauzat de această creÅŸtere de preÅ£uri, ei trebuie să găsească niÅŸte resurse pentru o perioadă de douăzeci de ani , până vor dezvolta noile tehnologii, astfel încât actuala lor industrie existentă prin lume să nu sufere.
 
Rep.:  Åži-atunci îÅŸi găsesc”parteneri”…
Simion Dascălu: Păi le spun” ÅŸi-aÅŸa nu sunteÅ£i în stare să vă exploataÅ£i resursele, să le folosiÅ£i, uite, vă dăm noi ceva bani ÅŸi le luăm noi, apoi vi le dăm înapoi să le mai plătiÅ£i o dată!”. Cam cum e contractul cu Chevron-ul în acest moment, care intră în aceeaÅŸi categorie cu „ghiÅŸeft-ul” domnului Gittenstein. Să nu uităm că el a fost reprezentantul mai multor firme, printre care ÅŸi Lockheed Martin, implicată în scandalul”ÅŸpăgii” date unui prim ministru din Japonia care a ÅŸi intrat la puÅŸcărie ÅŸi în scandalul Starfighter cu livrarea unor avioane de care nimeni n-avea nevoie, către Germania. Iar cu Chevron-ul problema este clară: am dat gazele de ÅŸist, de fapt de „ÅŸest”, printr-un contract în care scrie –foarte interesant- explorare, dezvoltare ÅŸi..exploatare! Cu liniuÅ£e clare între ele, iar domnul de la AgenÅ£ia care-a dat licenÅ£a spune: „nu domnule, e numai pentru explorare”. Păi amice, tu nu ÅŸtii să citeÅŸti un contract? Eu am avut contracte semnate cu americanii privind livrarea unor avioane, ÅŸi dacă nu eÅŸti atent, avocaÅ£ii din FranÅ£a sau din America te păcălesc cu aceste fraze ÅŸi cuvinte ÅŸi trebuie să ceri clar definiÅ£ia diverÅŸilor termeni.
Åži-au spus clar. Pentru statul român revine doar ce depăşeÅŸte nu-ÅŸtiu-câte milioane de metri cubi producÅ£ie. Crede cineva că vor depăşi acea producÅ£ie? Niciodată. Or să spună”domnule, ÅŸtii de fapt, dumneata nu eÅŸti în stare să scoÅ£i, zăcământul este sărac” aÅŸa că în loc de 30 de ani, îl vor scoate în 50 de ani ÅŸi nu primeÅŸti niciun leu. ÎÅ£i vei cumpăra gazele tale la preÅ£ul impus de-afară.
Acum, întâmplător, ne ocupăm de surse spaÅ£iale de energie pentru AgenÅ£ia Europeană. A ajuns acum să mă coste energia cât costă energia pe un satelit? Sau pe Lună sau pe Marte? Nu e absurd? Nu se poate ca preÅ£ul energiei pe kilowatt-oră să ajungă la asemenea cote. Atunci înseamnă că vin cu energia de-acolo ÅŸi mi-o instalez acasă, pentru că mi-o amortizez în 20 de ani – dar atenÅ£ie, ceea ce fac durează cel puÅ£in 20 de ani ÅŸi nu mai trebuie să măresc preÅ£ul la energie folosind tehnologie spaÅ£ială- ÅŸi este o întreagă nebunie, pentru că noi ne producem singuri energia aici în Å£ară. Simplu , nu? Trebuie să ne trezim cumva pentru că cineva ne fură „ caÅŸcavalul” de sub noi, cum se spune…
Revenind la grupul infracÅ£ional: aici, dacă interesul este convergent ÅŸi rezultatele duc la faptul că respectivii sunt beneficiarii acestor grupuri, pe mine, expert al Comisiei Europene, dacă văd că există o înÅ£elegere între ei – nu mă interesează ce documente au semnat între ei –  efectul contează, rezultatele. Nu se poate să ai coincidenÅ£e întâmplătoare, vorba americanului. Să ai acest comportament sincronizat, înseamnă că a existat undeva o organizare ca la carte. Åži ce spun eu?
Există un grup infracÅ£ional organizat pentru a ne fura resursele. Dacă ni le-ar fi luat legal, însemna să mă întrebe ÅŸi pe mine ÅŸi pe dumneavoastră, să bată uÅŸor la uşă ÅŸi cum a zis domnul ministru:” măi frate, declarăm la început că investitorii în energie vor da 51% din producÅ£ie pe piaÅ£a românească”. Åži toÅ£i exportă ÅŸi le mai ÅŸi plătim certificatele verzi. Nenorocirea e că aici au mers pe ideea pe care-au avut-o ÅŸi cei de la imobiliare care nu-ÅŸi construiau drumuri, conducte de apă, nu aduceau curent ÅŸi gaze după principiul”las’ c-aduce primăria”.La fel au zis ÅŸi ăştia că transportă pe infrastructura statului. N-au toÅ£i loc pe „Å£eavă”. E prea îngustă!
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.