Exercitiu militar de amploare la Cincu

Exercitiu militar de amploare la Cincu

0 104
Desfasurare impresionant de forta joi in Poligonul de la Cincu. Militari din zece tari au simulat salvarea unui ranit dupa ce vehiculul de patrulare a trecut peste un dispozitiv exploziv si au patruns in forta in mai multe cladiri in care se aflau insurgenti. Manevrele au facut parte din exercitiul multinational SABER GUARDIAN 13, cu participarea trupelor americane cantonate in Europa.
O masina care se afla in misiune de patrulare a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma accidentului un militar a fost ranit si, pentru a-l transporta de urgenta la spital, s-a apelat la un elicopter militar. Cadre 6,31. Intre timp bomba a fost neutralizata cu ajutorul unui robot de ultima generatie. Cadre robot 5,22. Militarii au trecut apoi la cel de-a doua demonstratie.
In cel de-al doilea exercitiu militarii au capturat din doua imobile cativa insurgenti. Dupa un schimb de focuri, luptatorii si-au anihilat inamicii.
General James Boozer, deputy commander of U.S. Army Europe, spune ca exercitii de felul acesta nu se intampla peste noapte. Sunt luni si luni de pregatire, de munca in echipa si de lucru alaturi de parteneri.
Demonstratia face parte dintr-un exercitiu de mentinere a pacii si stabilitatii, a declarat general maior Mircea Savu, loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre.
La finalul exercitiilor cei prezenti au putut admira o parte din tehnica si armele militarilor.
Anul viitor exercitiile tactice se vor desfasura in Bulgaria si apoi in Ucraina.  
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.