Exercitiu ISU pe lacul de la Tarlung

Exercitiu ISU pe lacul de la Tarlung

0 419

60 de angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov au participat la un exercitiu care a urmărit cât de bine sunt antrenati pentru a participa la misiuni în care se folosesc bărcile pneumatice. Pompierii au urcat în echipe în trei bărci şi au pornit în cautarea victimei

60 de angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov au participat la un exercitiu care a urmărit cât de bine sunt antrenati pentru a participa la misiuni în care se folosesc bărcile pneumatice.

Pompierii au urcat în echipe în trei bărci şi au pornit în cautarea victimei.

Pompierii au străbătut ieri lacul de acumulare de la Târlung până spre cealaltă latură, acolo unde s-ar fi înecat presupusa victimă.

Coordonati de la sol, militarii au cercetat întreaga zonă de cautare, pe care au fost nevoiti să o extindă din cauza curentilor puternici.

isu barci1Militarii se antrenează în acest fel de două ori pe an.

Prin acest tip de aplicatii se urmăreşte cât de prompt se îmbarcă echipajul şi materialele din dotare dar şi cât de bine se descurcă angajatii la navigare şi acostare.

Vara, numărul interventiilor pe râurile şi lacurile din judet creşte semnificativ aşa că astfel de exercitii le sunt foarte utile angajatilor ISU, mai ales in situatiile in care trebuie sa salveze vieti omenesti si bunuri la inundatii,

Militarii de la ISU au în dotare 11 bărci pneumatice.

Din păcate, ISU Braşov nu beneficiază de un scafandru propriu ci apelează de câte ori este nevoie la un scafandru profesionist din afara institutiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.