Exercitiu demonstrativ al pompierilor brasoveni

Exercitiu demonstrativ al pompierilor brasoveni

0 122

Cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor, pompierii brasoveni au organizat si desfasurat un exercitiu demonstrativ a modului de actionare in situatii de urgenta. La acest exercitiu au participat circa 300 de copii de la mai multe scoli, mai ales cei interesati intr-o eventuala, mai tarziu, imbratisare a acestei meserii.
Demonstratia a fost facuta de pompieri de la unitatea situata in strada Berzei, iar inafara actiunilor practice specifice meseriei de pompier, copiii au primit si explicatii teoretice care sa ii constientizeze si sa-i responsabilizeze asupra comportamentului in legatura cu folosirea focului.
„A fost un bun prilej pentru ca acesti copii sa invete cum sa se comporte in unele situatii de urgenta. De asemenea, toti participantii au primit cateva cadouri din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta”, a declarat inspectorul-sef al ISU Brasov, colonel Ioan Rechitean.
Pentru copiii participanti la aceasta actiune, cea mai mare bucurie si placere a constituit-o urcarea in diferitele masini si utilaje cu care pompierii lupta impotriva flacarilor, precum si utilajele de descarcerare si pentru alte imprejurari de urgenta. Aceste momente vor ramane de neuitat pentru copii.
Este de dorit ca asemenea demonstratii sa aiba loc cat mai des posibil, atat spre deliciul celor mici, dar si spre constientizarea lor in legatura cu manipularea focului, caci zeci de exemple demonstreaza cum, datorita jocului cu focul al copiilor, s-a ajuns la adevarate tragedii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.