Exercitii multinationale la Cincu

Exercitii multinationale la Cincu

0 659

„Brigada de vanatori de munte, in ofensiva, intr-un mediu operational cu actiuni decisive”. A fost tema scenariului fictiv de razboi desfasurat in Poligonul de la Cincu, unde au fost simulate actiuni aeriene, cu avioane de vanatoare F 16, MIG, si A 10, urmate de desfasurari de forte ale infanteriei, ajutate de bindate si un desant de parasutisti

„Brigada de vanatori de munte, in ofensiva, intr-un mediu operational cu actiuni decisive”. A fost tema scenariului fictiv de razboi desfasurat in Poligonul de la Cincu, unde au fost simulate actiuni aeriene, cu avioane de vanatoare F 16, MIG, si A 10, urmate de desfasurari de forte ale infanteriei, ajutate de bindate si un desant de parasutisti.

Militarii romani si colegii lor din NATO se pregatesc impreuna la Cincu in aceste zile. Cui ocazia Zilei Distinsilor Vizitatori – oficialitati si jurnalisti – Ministrul Apararii Nationale, prefectul judetului si oficialitati locale au asistat la demonstratia militarilor. Exercitiul SARMIS – 15, din cadrul operatiunii „Atlantic Resolve”, se desfasoara pana 6 iunie, in Poligonul Cincu, judetul Brasov.

Aplicatia la care au asistat vizitatorii a durat aproape doua ore, dupa un scenariu fictiv de razboi, avand ca tema „brigada de vanatori de munte, in ofensiva, intr-un mediu operational cu actiuni decisive”, in prima faza fiind simulate actiuni aeriene, cu avioane de vanatoare F 16, MIG, dar si A 10, folosite pentru atacuri de la mica inaltime asupra pozitiilor „dusmanului”, apoi avand loc desfasurari de forte ale infanteriei, ajutate de bindate, dar si un desant de parasutisti.american arme

Peste 1.500 de militari cu aproximativ 200 de mijloace de lupta din Canada, Regatul Unit al Marii Britanii, Romania si Statele Unite ale Americii participa din 15 mai pana in 6 iunie la exercitiul multinational de instruire prin simulare reala si cu trageri de lupta SARMIS-15, in cadrul Operatiunii „Atlantic Resolve”, desfasurat in garnizoana Brasov si la Centrul de instruire pentru lupta al Fortelor Terestre din Cincu. Fortele Terestre Romane participa cu militari din comandamentul Diviziei 2 Infanterie si din Brigada 2 Vanatori de Munte, sprijiniti de militari si tehnica din Fortele Aeriene Romane. La finalul demonstratiei, ministrul Apararii s-a declarat multumit si a declarat ca exercitiul si-a atins scopurile.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.