Executorul judecatoresc scoate in strada Muzeul de Etnografie

Executorul judecatoresc scoate in strada Muzeul de Etnografie

0 111
Muzeul de Etnografie risca sa fie evacuat din spatiile de la Strada Lunga. O firma specializata in comert a obtinut in instanta o hotarare definitiva si irevocabila, care  va fi pusa astazi in aplicare de catre executorul judecatoresc.
Reprezentantii muzeului sustin ca evacuarea este ilegala si au facut o plangere impotriva masurii. Daca nu vor avea castig de cauza, piese valoroase de patrimoniu vor ajunge in strada.
Muzeul de Etnografie este in proces cu Metalchim – o firma specializata in comert din Brasov – pentru spatiile situate pe Strada Lunga numarul 9.
Aici sunt depozitate piese de patrimoniu, piese muzeale de valoare dar functioneaza si un atelier de tamplarie pentru restaurare si conservare a pieselor din lemn. Firma care sustine ca detine spatiile a obtinut pentru miercuri, printr-o sentinta definitiva si executorie, evacuarea silita a bunurilor muzeului. Reprezentantii institutiei sustin ca evacuarea este ilegala pentru ca numerele topografice ale cladirilor revendicate nu sunt cele reale.
Ligia Fulga, directorul Muzeului de Etnografie, spune ca reprezentatii firmei au reusit prin nu stiu ce metode sa convinga instanta ca acel imobil este al lor, obtinand si numarul topo anume 28 / 3 care de fapt face poarte dintr-un alt numar de CF.  
Muzeul de Etnografie a inceput un alt proces pentru clarificarea situatiei si pentru a dovedi ca spatiile din strada Lunga nr. 9 apartin muzeului.
Si sediul Muzeului de Etnografie, alaturi de cel al Muzeului Arta, au fost retrocedate iar Consiliul Judetean gaseste cu greu banii pentru chirii, spune Mihai Pascu – vicepresedinte CJ.
Directorul Muzeului de Etnografie spera sa reusesca sa convinga executorul judecatoresc ca spatiile care trebuie executate nu sunt reprezentate concret in sentinta si deci nu se pot executa. Reprezentantii firmei nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere. Cert este, insa, ca evacuarea este programata in aceasta dimnineata.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.