Executantul lucrărilor la Aeroport, ales dintre 6 candidaţi

Executantul lucrărilor la Aeroport, ales dintre 6 candidaţi

0 187

S-a stabilit firma care va executa căile de rulare, platforma de îmbarcare-debarcare şi alte lucrări adiacente pentru viitorul Aeroport Internaţional Braşov Ghimbav. Lucrările sunt prevăzute să se încheie în 4 luni

S-a stabilit firma care va executa căile de rulare, platforma de îmbarcare-debarcare şi alte lucrări adiacente pentru viitorul Aeroport Internaţional Braşov Ghimbav. Lucrările sunt prevăzute să se încheie în 4 luni. La finalizarea acestora, se vor întocmi caietele de sarcini pentru proiectarea şi execuţia clădirii terminalului.
La licitaţia deschisă privind „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a –Execuţie cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extindere a reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare” s-au înscris 6 ofertanţi:
Oferta firmei desemnate să execute lucrările este la o diferenţă de 1 milion 400 de mii de lei faţă de firma de pe locul 2.
Lucrările vor începe efectiv dacă vor trece 10 zile şi licitaţia nu va fi contestată. Valoarea contractului de achiziţie publică din oferta câştigătoare este de 26,5 milioane de lei la. Ofertantul a declarat că va subcontracta 5% din lucrări – cele electrice şi de balizaj. Finanţarea este asigurată integral din bugetul consiliului judeţean. După ce va începe şantierul, lucrările din această etapă sunt prevăzute să dureze circa 4 luni.
În prezent se întocmesc documentaţiile pentru demararea procedurii de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia clădirii energetice, a remizei PSI şi a posturilor de control acces. Urmează să se finalizeze şi caietele de sarcini pentru proiectarea şi execuţia terminalului de 11.000 de metri. Preşedintele CJ speră ca în aceeaşi perioadă a anului viitor să anunţe demararea lucrărilor la terminal şi în 2020 să fie gata Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.