Examenul de titularizare dupa alte reguli

Examenul de titularizare dupa alte reguli

0 93

Examenul de titularizare in invatamant din acest an aduce cateva modificari. Astfel, concursul de ocupare a posturilor vacante nu mai este unul national, iar subiectele nu vor mai fi elaborate, ca pana acum, de catre minister, ci, in fiecare judet, se va organiza de catre Inspectoratul Scolar Judetean o comisie speciala care va avea aceasta sarcina.
De asemenea, inscrierile nu se vor mai face la ISJ, ci direct la centrele de concurs. La Brasov, cele doua centre de concurs sunt Liceul „Andrei Muresianu” si Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”.
Totodata, repartizarea pe post nu va mai fi computerizata, ci fiecare isi va primi locul prin sedinte publice, potrivit unui program pe care ISJ il va stabili.

Titularizarea va avea loc in perioada 22 – 29 iulie, insa pana atunci, cei care doresc sa ocupe un post in sistemul de invatamant trebuie sa parcurga mai multe etape.
Pana pe 19 iunie candidatii trebuie sa se inscrie la concurs, in aceasta categorie fiind inclusi si absolventii promotiei 2009, care, ulterior, pana pe 8 iulie trebuie sa aduca la ISJ adeverintele de absolvire.
Pe 8 iulie vor fi afisate tabelele nominale ale candidatilor inscrisi la concurs.
Intre 22 si 26 iunie comisia de mobilitate va verifica si aviza dosarele, iar intre 29 iunie si 3 iulie va avea loc validarea fiselor de inscriere de catre candidati.
Intre 10 si 13 iulie sunt programate probele practice si testele de limba romana, materna si straina, iar pe 14 iulie vor fi afisate listele, pe specialitati, cu candidatii admisi pentru participarea la concurs si repartizarea pe sali a acestora.

La ISJ va fi afisat un centralizator cu locurile de desfasurare a concursului, pe discipline. Proba scrisa se va desfasura pe 15 iulie, iar pe 17 iulie vor fi afisate rezultatele. Contestatiile vor putea fi depuse intre 17 si 19 iulie, iar pe 20 iulie va avea loc rezolvarea acestora. Pe 21 iulie urmeaza afisarea rezultatelor finale.
Repartizarea candidatilor desemnati admisi va avea loc intre 22 si 29 iulie.
Tuturor candidatilor le uram succes si o pregatire profesionala cat mai buna.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.