Examenul de REZIDENTIAT – simulare la Universitatea Transilvania din Brasov

Examenul de REZIDENTIAT – simulare la Universitatea Transilvania din Brasov

0 243

Unul dintre cele mai dificile examene pe care absolventii de facultate trebuie sa il sustina este examenul de rezidentiat. Aceasta testare „nationala” este recunoscuta ca fiind una dintre examinarile care au printre cele mai inalte grade de dificultate. Volumul de materie este extrem de mare si numai cei mai pregatiti absolventi reusesc sa-l treaca. Ceilalti trebuie sa astepte sesiunile urmatoare sau, pur si simplu, sa renunte la cariera pentru care s-au pregatit timp e sase ani de zile.
Cunoscut fiind faptul ca rata de trecere a acestui examen este foarte mica, Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania, in parteneriat cu Universitatea Transilvania, a hotarat sa le dea ocazia viitorilor medici rezidenti sa-si testeze cunostintele.
Acest lucru va fi realizat in premiera in tara noastra, la Brasov, si este primit cu mare bucurie de toti cei care asteapta cu mari emotii examenul de rezidentiat.
Asadar, absolventii de medicina generala sau dentara au ocazia sa participe la simularea examenului de rezidentiat organizata pe data de 16 octombrie.
Brasovenii vor sustine proba in corpul Silvic al Universitatii.
Candidatii se pot inscrie pana pe 7 octombrie, pe site-ul http://rezidentiat.sscr.ro, iar costul participarii la simulare este de 20 de lei.
Inainte de inscrierea online, candidatii vor trebui sa raspunda la un chestionar, iar rezultatele vor fi folosite intr-o cercetare la nivel national, pentru a vedea care sunt optiunile medicinistilor.
„La Brasov s-au inscris 30 de participanti, iar la nivel national 600. Taxa se poate plati la orice sucursala BRD, intr-un cont al organizatorilor, iar numarul chitantei trebuie introdus online, pe platfoma de inscriere, pentru a se dovedi plata”, a spus Valentina Barbieru, asistent principal al Filialei SSC Brasov.
Examenul va consta in 200 de subiecte grila, cu intrebari originale, pentru a se asigura o evaluare cat mai corecta a cunostintelor participantilor.
Sustinerea probei, comunicarea rezultatelor si repartizarea „fictiva” a candidatilor pe specializari vor avea loc intr-o singura zi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.