Examenele nationale boicotate de profesori ?

Examenele nationale boicotate de profesori ?

0 118

Tezele cu subiect unic stau sub semnul intrebarii semestrul acesta. Examenele ar trebui sa inceapa peste 9 zile, insa profesorii ameninta cu boicotarea tezelor. La nivelul celor patru federatii din invatamant dupa consultarile interne, se va decide programul protestelor.
Doua dintre cele patru federatii din Educatie au stabilit deja ca forma de protest cu cel mai mare impact este boicotarea examenelor nationale. Saptamana acesata referendumul va fi finalizat la nivelul intregii tari, iar profesorii vor putea anunta oficial ca nu se vor prezenta la tezele cu subiect unic.
Sindicalistii din educatie sunt nemultumiti si de faptul ca prin ordonanta de rectificare bugetara, aproximativ 60.000 de suplinitori ar putea ramane fara loc de munca.
In acest moment negocierile dintre profesori si Ministerul Educatiei pe marginea contractului colectiv de munca sunt suspendate. La fel si discutiile despre elaborarea criteriilor de performanta in educatie.
Dupa intalnirea de saptamana trecuta, catalogata de sindicalisti ca „fara sperante”, presedintele Traian Basescu i-a chemat din nou pe liderii sindicali la discutii, la sfarsitul lunii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.