Examen pentru suplinitorii necalificati

Examen pentru suplinitorii necalificati

0 107

Examenul de suplinire pentru posturile ramase vacante in invatamant dupa sesiunea din iulie 2010, s-a desfasurat vineri, 6 august 2010, incepand cu ora 9:00.
Candidatii au intrat in salile de examen la ora 8:00, iar subiectele au fost repartizate in urma extragerii facute de reprezentantii Ministerului Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).
Conform metodologiei examenului de suplinire 2010, la aceasta proba pot participa atat cadre didactice calificate, cat si necalificate.
Testarea scrisa a candidatilor se face la centrele la care acestia s-au inscris.
Rezultatele finale vor fi afisate pe 10 august.
Repartizarea suplinitorilor fara studii corespunzatoare pe posturile didactice/ catedrele ramase vacante/rezervate, conform art. 87 din Metodologia privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, va avea loc pe data de 30 august 2010.
Emiterea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedra va avea loc pe data de 31 septembrie 2010.
Astfel se face ca Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Brasov a scos la titularizare, intr-o prima faza, aproximativ 40 de posturi in sistemul educational.
Spre deosebire de anii anteriori, lista posturilor incape pe o foaie A4, numarul acestora fiind de 38 in intregul judet, fata de 300 in trecut.
Conform declaratiei date de inspectorul sef al ISJ Brasov, Dorel Agache numarul mic de posturi este normal: „In 2009, titularizandu-se oameni pe post, evident ca numarul de posturi pe ansamblu a scazut la 38. Atatea au rezultat in urma analizei pe care am facut-o. Trebuie sa scoatem la concurs acele catedre care au o viabilitate mai mare de 4 ani”.
Pentru a reduce cheluielile din educatie la sfarsitul lui 2009, guvernantii au hotarat sa reduca, in anul 2010, 15.000 de posturi din invatamant.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.