Examen de admitere in CLASA I

Examen de admitere in CLASA I

0 98

Clasa I incepe cu emotii pentru orice invatacel care trece pentru prima data pragul scolii curios sa afle cum este aceasta noua lume.
Mai nou, examenele si testele de admitere la facultate, liceu, clasele speciale de gimnaziu nu sunt singurele pe care le sustinem de-al lungul carierei de scolar, respectiv student.
Examinarea ajunge chiar pana la cei mai tineri dintre scolari, mai exact, la copiii care tocmai au iesit de pe scaunelele gradinitei pentru a ajunge pe bancile scolii.
Unele scoli „populare si cu renume” au examenere de admitere in clasa I.
De exemplu, in Targu-Mures exista unitati de invatamant in care numarul solicitarilor depaseste cu mult numarul de locuri prevazut in planul de scolarizare. Asa ca, directorii se vad nevoiti sa faca o preselectie, in urma careia sa decida care sunt prichindeii admisi in clasa intai. Astfel, celor mici le sunt testate cunostintele acumulate la gradinita, iar cei mai buni sunt acceptati.
Copiii au fost intrebati daca au frati, surori, li s-a cerut sa spuna o poezie si o poveste. De asemenea, li s-a verificat orientarea in spatiu si daca pot identifica figuri geometrice. Discutia s-a derulat intocmai ca si cum micutii ar fi vorbit cu educatoarele lor
De asemenea, in Iasi, scoala „Carol I“ a organizat selectia candidatilor la un loc in clasa I.
Testarea pentru clasa I nu se regaseste in nici o metodologie elaborata de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Cu toate acestea, scolile de elita o practica.
Conform legii, la scoala se pot inscrie copiii care implinesc varsta de sase ani pana la data inceperii anului scolar, precum si cei care implinesc respectiva varsta pana la sfarsitul anului calendaristic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.