Ex-regele Mihai – suflet cu matreata

Ex-regele Mihai – suflet cu matreata

0 97


Dau peste un material publicat in “Ziua” care acuza mass-media romana ca nu face mare tam-tam despre initiativa Asociatiei Nationale pentru Regatul Romaniei de strangere de semnaturi pentru revenirea la monarhie. Cica avem cu totii gura infundata de pumnul basescian.


Eu nu-i contest stimatei colege dreptul la opinie, dar o intreb intre patru ochi: cat a luat ca sa scrie articolul? Caci nu o cred inca baba care sa fi apucat, in tinerete, traiul sub binefaceri regale.


Iar eu nu sunt probasescian, ca si multi altii din breasla asemenea mie. Acest lucru trebuie sa o duca pe stimata colega la concluzia ca subiectul nu intereseaza nici cat programul transportului in comun pe timpul noptii.


In material se arata ca apelul in scopul revenirii la monarhie a fost semnat de mainile – nu mintile si gandirea – multor personalitati, ca si de cele ale catorva sute de monarhisti din popor, de toate varstele si profesiile. Dar nu spune ca personalitatile sunt zanateci fara putinta de a iesi din colturile salonului cu personalitati adevarate si care s-au ascuns sub tavi de chelneri pentru a ajunge mai in fata, chiar daca fracul carpit risca sa se pateze cu sos de mucegai. Iar chestia cu toate varstele si profesiile ma face sa zambesc. Ce stiu acestia despre existenta Casei Regale de Hohenzollern in Romania? De adevarata lor existenta, incepand cu sosirea insotita de traista-n bat si, mai ales, de “eroicele” fapte ale ultimelor doua domnii.


Mai grav este faptul ca, in material, toti cei care, din varii motive, nu aderam la idea reinstaurarii monarhiei in Romania, suntem facuti troaca de porci. Si atunci cum poate pretinde doamna redactor semnatara a articolului ca ex-regele Micky Pelesanu este mai bun ca Basescu? ?


Si uite cum umbra autohtona a regelui Lear scoate, cu ajutorul actorului histrionic Duda – ce tuica iese din dude, mai tata ! – din paralele sustrase Tarii la plecare ca sa ajunga sa ne mai jupoaie, cat l-or mai tine balamalele, de inca vreo piele-doua.?


Stimata doamna Roxana Iordache, uite ca, la fel ca democratia Americana, nu simt nevoia monarhiei, cum, sunt sigur, nici dumneata nu ai simti-o daca nu ai fi sluga banului. Si nu m-as indigna daca, chiar platita fiind, ai pleda pentru o cauza mai folositoare romanului.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.