Ex-regele Mihai I glasuieste catre romani

Ex-regele Mihai I glasuieste catre romani

0 56

Dupa ce si-a aranjat ploile prin fostul sau regat, mai ales in ce priveste retrocedari interminabile, ex-regele Mihai a prins glas si isi da si el cu parerea, ca numai asta mai lipsea Romaniei, sa auda din gura nobila tot ce se simte in tara asta pe propria piele. Fostul suveran afirma ca cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata, uitand ca interesul sau ingust l-a imbogatit, prin retrocedari batute din palme, ca urmare a cinismului dovedit de la revenirea in tara si datorita lasitatii de a recunoaste adevarul, el mintind in mai toate declaratiile postrevolutionare, caci a uitat de istoria care, fara sa fie inclinata spre culoarea comunista, a inregistrat existenta sa si a asa-zisei Case Regale.
Va prezint in continuare spusele ex-regelui, ca sa vedeti daca aduce oarece noutati sau bate o cunoscuta apa in piua, ca sa se afle in treba si sa fie bagat in seama de fraieri.
In mesajul sau catre poporul roman, fostul suveran afirma ca alegerile libere sunt fundamentul democratiei, dar ele sunt utile doar daca aduc o guvernare mai buna.
„Dumnezeu mi-a dat o viata lunga. De Craciun si Anul Nou, din tara sau din exil, m-am adresat de zeci de ori voua, parintilor si bunicilor vostri. Oricare a fost imprejurarea istorica prin care am trecut, am considerat ca cea mai mare valoare a Romaniei sunteti voi, oamenii ei, de la cei mai mici pana la cei mai in varsta.Tara noastra a ajuns intr-un punct important al istoriei ei. Suntem in NATO si in Uniunea Europeana, am atins un anume grad de democratie, libertate si prosperitate. Am inceput sa cunoastem, din nou, gustul dezvoltarii si binefacerile ei”, afirma ex-regele Mihai in traditionalul sau mesaj adresat poporului roman de Anul Nou.
Fostul suveran sustine ca „alegerile libere sunt fundamentul democratiei. Dar ele sunt utile doar daca aduc o guvernare mai buna, pentru ca tara sa se dezvolte. Criza economica, prezenta in intreaga lume, ne ingrijoreaza, de aproape doi ani incoace. Anul 2010 pare sa aduca semne mai bune, iar o administrare competenta va putea feri tara de multe neajunsuri”.
Ei, uite ca, daca nu mi-o spunea, nu as fi aflat asemenea importante taine! Cine stie, as fi alunecat si cazut pe gheata, as si trecut pe lumea ailalta si asa muream in necunostinta de cauza!
„Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toti au fost calauziti de simtul datoriei, de curaj si de altruism. Vom pierde respectul și increderea lumii fata de Romania daca vom continua sa ne abatem de la aceste idealuri”, considera ex-regele.
Pe final, urarile: „Craciunul si Anul Nou sunt ocazii in care familia fiecaruia se aduna pentru a se bucura impreuna de iubire, ganduri bune si grija unuia fata de celalalt. Va transmit tuturor afectiunea mea si a Casei Regale. Familia mea a fost, in anul 2009, in prima linie a vietii publice, sustinand sute de actiuni in tara si in strainatate. Anul viitor vom fi prezenti in Bucuresti si in intreaga tara, precum si in Europa si lumea intreaga, incercand sa aducem un viitor mai bun romanilor. Vom fi mereu alaturi de voi, pazind valorile Statului si ale Natiunii noastre.Asa sa ne ajute Dumnezeu! Mihai I”.

Personal ii sugerez ex-regelui sa stea cat mai linistit si fara surle si trambite prin castelele sale redobandite ciudat sis a lase tara sa-si vada de drumul ei, fara influenta stafiilor. Si atunci l-as respecta mult mai mult.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.