Evolutia preturilor productiei industriale

Evolutia preturilor productiei industriale

0 150

Preturile productiei industriale, pe piata interna si pe piata externa, au crescut cu 1,7 la suta in luna martie 2008, comparativ cu luna precedenta si cu 15,6 la suta fata de luna corespunzatoare din anul 2007, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS).
Pe sectoare de activitate, preturile produselor din industria prelucratoare au inregistrat o crestere cu 2,1 la suta in martie 2008, comparativ cu februarie 2008, iar cele din industria extractiva si energie electrica si termica, gaze si apa s-au situat aproape la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara.
Pe marile grupe industriale, cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare, cu 2,3 la suta, industria energetica, cu 1,9 la suta si industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 1,9 la suta. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de uz curent, cu unu la suta si industria bunurilor de capital, cu 0,8 la suta.
Preturile productiei industriale au inregistrat o crestere pe total, piata interna si piata externa, cu 15,6 la suta in martie 2008 comparativ cu martie 2007.
Cel mai dinamic sector a fost industria extractiva, unde preturile productiei au crescut cu 20,7 la suta, urmat de industria prelucratoare, cu 16,7 la suta, in luna martie, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la energie electrica si termica, gaze si apa, unde preturile au crescut cu 4,9 la suta.
Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele industriei energetice, cu 19,7 la suta, in martie 2008 comparativ cu martie 2007. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de uz curent, cu 14,8 la suta, industria bunurilor intermediare, cu 13,5 la suta, industria bunurilor de capital, cu 11,6 la suta si industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 10,3 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.