Evidenta electronica a angajatilor, obligatorie

Evidenta electronica a angajatilor, obligatorie

0 214

Firmele sunt obligate, ca incepand cu anul 2007 sa tina, pe langa evidenta pe carnetele de munca si o evidenta electronica a salariatilor. Fiecare salariat va avea un dosar personal electronic, in care vor fi evidentiate toate modificarile legate de contractul de munca.


Angajatorii au obligatia de a infiinta un registru de evidenta a salariatilor, in format electronic, si de a-l transmite la Inspectoratul Teritorial de Munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul.
Transmiterea registrului la ITM are loc pana in data de 31 ianuarie pentru agentii economici care la 31.12.2006 aveau cel putin un angajat iar pentru ceilalti agenti economici, nou infiintati sau care inca nu au salariati, in termen de 20 de zile de la incheierea primului contract de munca.


De asemenea, formularele trebuie trimise in maximum 5 zile de la data la care au intervenit modificari referitoare la elementele de identificare a salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, data si temeiul incetarii contractului individual de munca.
In cazul nerespectarii acestor prevederi legale, angajatorii vor plati amenzi cuprinse intre 2.000 la 5.000 de lei noi.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.