Eventualii viitori ministri cu probleme

Eventualii viitori ministri cu probleme

0 53

Este ciudat cum toti portocalii au tras fermoarul la pliscuri si pastreaza adanca tacere asupra trecutului a patru eventuali viitori ministri, propusi pentru Cabinetul Boc IV. Sa fi fost la alt partid s-ar fi auzit lamentarile bocitorilor portocalii tocmai in Tara de Foc, via Australia, dar asa domneste o liniste de auzi pisica pasind.
Cei posibil de incriminat sunt coana Udrea Elena – putea lipsi zurbagioaica? – Vladescu, Oprea si Onofrei, acestia fiind ministrii cu probleme din Cabinetul Boc IV
Elena Udrea la Turism si Dezvoltare, Gabriel Oprea la Aparare, Sebastian Vladescu la Finante si Orest Onofrei la Agricultura, iata patru din cei care se vo falnici brazi in Cabinetul Boc IV, dar care au crescut cam strambi printre bolovanii si stancile politico-economice si care au starnit cele mai multe comentarii si controverse la numire.
Si ce mare lucru daca tatucul Zeus Chioru le zambeste binevoitor-interesat? Care ar fi problemele?Ce cupe cu ambra si nectar au golit fara stirea obstii olimpiene?
Sunt doar un ministru pentru care parlamentarii au cerut inceperea urmaririi penale si doi ministri considerati de presa ca fiind oameni de casa ai presedintelui Traian Basescu, din aceia care intra peste tine cand esti cu nevasta si care acuma se regasesc in Cabinetul Boc IV. Elena Udrea la Turism si Dezvoltare – ce naiba sa mai dezvolte printre silicoane decat vreun implant de buzunare secrete pe sub piele! – Gabriel Oprea la Aparare si Sebastian Vladescu la Finante sunt ministri care au starnit multe controverse.

Pe vremea cand era Ministru de Finante in Guvernul Tariceanu I, Sebastian Vladescu a votat in CSAT impotriva propunerii PNL de retragere a trupelor din Irak. In 2007, pe cand era secretar de stat in Guvernul Tariceanu II, Vladescu a criticat activitatea Executivului, a intrat in conflict cu Varujan Vosganian si a amenintat cu demisia. Numele lui Vladescu era legat de PNL pana alaltaieri, cand liderii partidului au menþionat ca acesta nu mai este membru liberal din 2002.

Gabriel Oprea i-a suparat pe colegii sai din PSD cand i-a numit pe sefii de la Interne, fara sa se consulte cu liderii social-democrati. PSD i-a retras sprijinul, iar Oprea a demisionat de la Interne si a fost nevoit sa plece din PSD. Oprea a infiintat Grupul independentilor din Parlament care i-a sprijinit pe toti premierii desemnati de Traian Basescu in ultima perioada. In 2004, insa, Gabriel Oprea era numit de Traian Basescu „Mafiotul lui Adrian Nastase”, dovada ca Basescu are sub chelie minte schimbatoare dupa bataia vantului intereselor.

Elena Udrea, se stie prea bine, a fost acuzata de comisia parlamentara de ancheta de abuz in serviciu , neglijenta in serviciu, instigare la infractiunea de abuz contra interesului public si conflict de interese. Comisia parlamentara a verificat activitatea Elenei Udrea, in calitate de ministru al Turismului, si a cerut inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Iar senatorul Orest Onofrei, desemnat pentru fotoliul de ministru al Agriculturii, a fost implicat intr-un accident de circulatie, in iunie 2002, soldat cu moartea unui baietel in varsta de 8 ani. Senatorul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, la Judecatoria Iasi, dar a fost achitat ulterior la Curtea de Apel Iasi.

Cam mare mizeria in Olimpul basescian, dar, din pacate pentru tara, mai exista destui sclavi tampiti care-i aduc jertfe sub forma de osanale si voturi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.