Evenimentul sportiv al sfârșitului de săptămână : Franța – România, semifinala FED...

Evenimentul sportiv al sfârșitului de săptămână : Franța – România, semifinala FED Cup la tenis

0 144

Evenimentul sportiv important al sfârşitului de săptămână este meciul Franţa – România în semifinalele Fed Cup la tenis. Partida va avea loc sâmbătă şi duminică, la Rouen. Partida se va juca indoor, pe zgură, într-o arenă cu o capacitate de 4.976 de locuri. Vineri, la ora 13:30, va avea loc tragerea la sorţi a ordinii jocurilor din prima zi.

Franţa a convocat pentru acest eveniment următoarele jucătoare: Alize Cornet, Fiona Ferro, Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier. Cele cinci componente ale lotului francez au o medie de 18.6 meciuri disputate şi 10.6 selecţii în Fed Cup. România se va baza pe Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Simona Halep, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Monica Niculescu are deja 15 ani în echipa de Fed Cup, după ce prima convocare a venit în 2004! Cele cinci tricolore au o medie de meciuri disputate în această competiţie mai bună decât advesarele – 25.8 meciuri. Implicit, şi numărul de selecţii este mai mare – 18.6.

De-a lungul istoriei, Franţa a câştigat Fed Cup în două rânduri, dar niciodată cu vreuna din jucătoarele actuale. Titlurile au fost obţinute în 1997 şi 2003. Gazdele au dipsutat alte trei finale, în 2004, 2005 şi 2016. România şi Franţa s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed Cup. Reprezentativa ţării noastre a câştigat bătălia din 1976, de la Philadelphia, cu 3-0. Punctele au fost aduse de Florenţa Mihai şi Virginia Ruzici, care au alcătuit şi echipa de dublu

Din puncte de vedere al performanţelor de vârf în WTA, Simona Halep are titlul de Grand Slam la Roland Garros (simplu), în timp ce Kristina Mladenovic are patru titluri de Grand Slam, dar la dublu.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.